Ovenschotel gehakt en spitskool
Weinig tijd? Je kunt deze ovenschotel al twee dagen van tevoren maken.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappel
- 3 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 1 el milde olijfolie
- 1 verse spitskool
- 300 g half-om-halfgehakt
- 1½ el milde paprikapoeder
- 1 el komijnzaad
- 125 g crème fraîche
- 15 g verse platte peterselie
Keukenspullen
- pureestamper
- ovenschaal (Ø 24 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en kook in 20 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kook-vocht. Laat de aardappelen zonder deksel iets afkoelen. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Verwijder ondertussen de stronk van de spitskool en snijd de kool fijn. Voeg het gehakt met de paprikapoeder en het komijnzaad toe en bak in 3 min. rul. Voeg de spitskool in delen toe en roerbak 3-4 min. tot de kool geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp de aardappelen met de pureestamper en meng er de crème fraîche en eventueel wat van het kookvocht door. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het kool-gehaktmengsel over de ovenschaal. Schep de aardappelpuree erover en strijk glad. Bak ca. 25 min. in de oven tot er een knapperig randje op de puree ontstaat. Snijd de peterselie fijn en strooi over de ovenschotel.
bewaartip:
Je kunt de schotel 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in de koelkast. Bak voor serveren 30 min. op 200 °C in eenvoor-verwarmde oven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 27 g
-
koolhydraten 55 g
waarvan suikers 14 g -
vet 27 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 360 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Ovenschotel gehakt en spitskool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenschotel gehakt en spitskool
- 1 kg kruimige aardappel
Schil de aardappelen en kook in 20 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kook-vocht.
- 3 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
Laat de aardappelen zonder deksel iets afkoelen. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 el milde olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min.
- 1 verse spitskool
- 300 g half-om-halfgehakt
- 1½ el milde paprikapoeder
- 1 el komijnzaad
Verwijder ondertussen de stronk van de spitskool en snijd de kool fijn. Voeg het gehakt met de paprikapoeder en het komijnzaad toe en bak in 3 min. rul.
Voeg de spitskool in delen toe en roerbak 3-4 min. tot de kool geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 125 g crème fraîche
Stamp de aardappelen met de pureestamper en meng er de crème fraîche en eventueel wat van het kookvocht door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het kool-gehaktmengsel over de ovenschaal. Schep de aardappelpuree erover en strijk glad.
- 15 g verse platte peterselie
Bak ca. 25 min. in de oven tot er een knapperig randje op de puree ontstaat. Snijd de peterselie fijn en strooi over de ovenschotel.
bewaartip:
Je kunt de schotel 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in de koelkast. Bak voor serveren 30 min. op 200 °C in eenvoor-verwarmde oven.