bewaar
Vegetarische burger met salade en friet
Vegetarische burger met salade en friet
bewaar

Vegetarische burger met salade en friet

Deze vegetarische burger met friet en sla is een klassieker, maar dan helemaal van nu. Lekker vega.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

verse Vlaamse friet

3 el

arachideolie

4

Italiaanse bollen

5 el

Hellmann's mayonaise

½ el

wittewijnazijn

1 el

water

4

tomaten

1

komkommer

200 g

ijsbergsla

4

De Vegetarische Slager Mc2 burgers

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grillpan

Deze vegetarische burger met friet en sla is een klassieker, maar dan helemaal van nu. Lekker vega.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 210 ̊C. Verdeel de friet over een bakplaat bekleed met bakpapier. Meng met ⅔ van de olie en bak in ca. 25 min. goudgeel. Schep halverwege om. Bak de laatste 10 min. de Italiaanse bollen op een rooster onder de friet af.

2

Meng ondertussen ⅖ van de mayonaise, de azijn, het water, peper en eventueel zout. Snijd de helft van de tomaten in plakjes en de rest in stukjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes. Meng ¾ van de sla met de tomatenstukjes, komkommer en de dressing.

3

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

4

Besmeer de broodjes met de rest van de mayonaise. Verdeel de rest van de sla, de burgers en tomatenplakjes over de broodjes en leg de bovenkant erop. Serveer met de salade en friet.