Ve­ge­ta­ri­sche bur­ger met sa­la­de en friet

Deze vegetarische burger met friet en sla is een klassieker, maar dan helemaal van nu. Lekker vega.

(3) waardeer
hoofdgerecht Deze vegetarische burger met friet en sla is een klassieker, maar dan helemaal van nu. Lekker vega. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 210 ̊C. Verdeel de friet over een bakplaat bekleed met bakpapier. Meng met ⅔ van de olie en bak in ca. 25 min. goudgeel. Schep halverwege om. Bak de laatste 10 min. de Italiaanse bollen op een rooster onder de friet af.
  2. Meng ondertussen ⅖ van de mayonaise, de azijn, het water, peper en eventueel zout. Snijd de helft van de tomaten in plakjes en de rest in stukjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes. Meng ¾ van de sla met de tomatenstukjes, komkommer en de dressing.
  3. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
  4. Besmeer de broodjes met de rest van de mayonaise. Verdeel de rest van de sla, de burgers en tomatenplakjes over de broodjes en leg de bovenkant erop. Serveer met de salade en friet.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 950 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 99 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Vegetarisch 2020

Vegetarische burger met salade en friet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche bur­ger met sa­la­de en friet

1
1

Verwarm de oven voor op 210 ̊C.

2
2
  • 700 g verse Vlaamse friet
  • 2 el arachideolie

Verdeel de friet over een bakplaat bekleed met bakpapier. Meng met de olie en bak in ca. 25 min. goudgeel. Schep halverwege om.

3
3
  • 4 Italiaanse bollen

Bak de laatste 10 min. de Italiaanse bollen op een rooster onder de friet af.

4
4
  • 2 el Hellmann's mayonaise
  • ½ el wittewijnazijn
  • 1 el water
  • 4 tomaten

Meng ondertussen de mayonaise, azijn, het water, peper en eventueel zout. Snijd de helft van de tomaten in plakjes en de rest in stukjes.

5
5
  • 1 komkommer
  • 150 g ijsbergsla

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes.

6
6

Meng de sla met de tomatenstukjes, komkommer en de dressing.

7
7
  • 4 De Vegetarische Slager Mc2 burgers
  • 1 el arachideolie

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

8
8
  • 3 el Hellmann's mayonaise
  • 50 g ijsbergsla

Besmeer de broodjes met de rest van de mayonaise. Verdeel de rest van de sla, de burgers en tomatenplakjes over de broodjes en leg de bovenkant erop.

9
9

Serveer met de salade en friet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.