Boerenkoolstamppot met vega rookworst en Speck
Boerenkoolstamppot met vega rookworst en Speck

Boerenkoolstamppot met vega rookworst en Speck

Oer-Hollandse boerenkoolstamppot met rookworst staat voor iedereen klaar. Ook als je het liefst vegetarisch eet.

25 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

600 g

verse boerenkool

250 g

Unox vegetarische rookworst

2

rode uien

50 g

ongezouten roomboter

125 g

vegetarische spekreepjes

1 el

milde mosterd

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Oer-Hollandse boerenkoolstamppot met rookworst staat voor iedereen klaar. Ook als je het liefst vegetarisch eet.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de boerenkool in een ruime pan in 20 min. gaar.

2

Bereid ondertussen de vega rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig. Voeg de vegetarische spekreepjes toe en bak 5 min. mee.

3

Giet de aardappelen en boerenkool af en vang een kopje kookvocht op. Stamp met de rest van de boter, mosterd en wat kookvocht fijn tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de vega rookworst, gebakken Speckjes en uien. Lekker met extra mosterd.