Kips­ho­ar­ma met pi­ta en pa­pri­ka

Pita shoarma, lekker en snel voor na een drukke dag

(3) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Pita shoarma, lekker en snel voor na een drukke dag 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika, kipreepjes en kruidenmix 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Rooster ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de radijs in partjes en de snoepkomkommers in stukjes van ca 1 cm. Verdeel de radijs, komkommer, salademix, knoflooksaus en pitabroodjes over schaaltjes en zet met de kipshoarma op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen broodje vullen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 60 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Kipshoarma met pita en paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kips­ho­ar­ma met pi­ta en pa­pri­ka

1
1
  • 300 g snoepgroente paprikamix

Verwijder de steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne ringen.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 400 g kipdijfiletreepjes
  • 50 g Mezeast chicken shawarma mix

Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika, kipreepjes en kruidenmix 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 4 grote pitabroodjes
  • 1 bosje radijs
  • 200 g snoepkomkommers

Rooster ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de radijs in partjes en de snoepkomkommers in stukjes van ca 1 cm.

4
4
  • 150 g salademix
  • 225 g koelverse romige knoflooksaus

Verdeel de radijs, komkommer, salademix, knoflooksaus en pitabroodjes over schaaltjes en zet met de kipshoarma op tafel.

5
5

Zo kan iedereen zijn eigen broodje vullen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.