Boerenkoolstamppot met sticky speklapje
Uitpakken met boerenkoolstamppot? Yes! Deze sticky speklapjes maken je stamp echt next-level.

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g Biologische rode uien
- 400 g boerenkool
- ½ tl chilivlokken
- 1½ tl Euroma by Jonnie Boer Chinese 5 spice
- ½ tl zout
- 3 el milde olijfolie
- 1 kg zoete aardappel
- 3 tenen knoflook
- 4 speklapjes
- 2 el ketjap asin
- 2 el ketjap manis
Keukenspullen
- 2 grote ingevette ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 130 °C. Pel de uien, snijd ze in 8 parten, verdeel over de met bakpapier beklede bakplaten. Meng in een kom de boerenkool met de chilivlokken, five spice, het zout en de olie. Verdeel over de ui en rooster ca. 30 min. net boven en net onder het midden van de oven tot de boerenkool knapperig is. Schep halverwege om en wissel de bakplaten van plek.
- Schil ondertussen de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ruim water met zout in 20 min gaar.
- Snijd de knoflook fijn. Bak de speklapjes in een droge pan zonder olie of boter in 10-12 min. op middelhoog vuur bijna gaar en goudbruin. Keer halverwege. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg alle ketjap toe toe en laat 1 min. inkoken. Keer de speklapjes om en zorg dat de saus zo inkookt, dat het aan het vlees blijft plakken, maar niet verbrandt. Zet het vuur uit.
- Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Schep de boerenkool en de uien erdoor, maar houd een handje van de boerenkool achter. Strooi dit over de stamp en serveer met de sticky speklapjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 870 kcal
- eiwit 30 g
-
koolhydraten 73 g
waarvan suikers 21 g -
vet 48 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 1.240 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Boerenkoolstamppot met sticky speklapje
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Boerenkoolstamppot met sticky speklapje
Verwarm de oven voor op 130 °C.
- 500 g Biologische rode uien
Pel de uien, snijd ze in 8 parten, verdeel over de met bakpapier beklede bakplaten.
- 400 g boerenkool
- ½ tl chilivlokken
- 1½ tl Euroma by Jonnie Boer Chinese 5 spice
- ½ tl zout
- 3 el milde olijfolie
Meng in een kom de boerenkool met de chilivlokken, five spice, het zout en de olie.
Verdeel over de ui en rooster ca. 30 min. net boven en net onder het midden van de oven tot de boerenkool knapperig is.
Schep halverwege om en wissel de bakplaten van plek.
- 1 kg zoete aardappel
Schil ondertussen de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ruim water met zout in 20 min gaar.
- 3 tenen knoflook
Snijd de knoflook fijn.
- 4 speklapjes
Bak de speklapjes in een droge pan zonder olie of boter in 10-12 min. op middelhoog vuur bijna gaar en goudbruin. Keer halverwege.
- 2 el ketjap asin
- 2 el ketjap manis
Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg alle ketjap toe toe en laat 1 min. inkoken.
Keer de speklapjes om en zorg dat de saus zo inkookt, dat het aan het vlees blijft plakken, maar niet verbrandt. Zet het vuur uit.
Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper.
Schep de boerenkool en de uien erdoor, maar houd een handje van de boerenkool achter. Strooi dit over de stamp en serveer met de sticky speklapjes.