Boe­ren­kool­stamp­pot met stic­ky spek­lap­je

Uitpakken met boerenkoolstamppot? Yes! Deze sticky speklapjes maken je stamp echt next-level.

(14) waardeer
hollands hoofdgerecht Uitpakken met boerenkoolstamppot? Yes! Deze sticky speklapjes maken je stamp echt next-level. 4 personen
3 14

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 grote ingevette ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 130 °C. Pel de uien, snijd ze in 8 parten, verdeel over de met bakpapier beklede bakplaten. Meng in een kom de boerenkool met de chilivlokken, five spice, het zout en de olie. Verdeel over de ui en rooster ca. 30 min. net boven en net onder het midden van de oven tot de boerenkool knapperig is. Schep halverwege om en wissel de bakplaten van plek.
  2. Schil ondertussen de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ruim water met zout in 20 min gaar.
  3. Snijd de knoflook fijn. Bak de speklapjes in een droge pan zonder olie of boter in 10-12 min. op middelhoog vuur bijna gaar en goudbruin. Keer halverwege. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg alle ketjap toe toe en laat 1 min. inkoken. Keer de speklapjes om en zorg dat de saus zo inkookt, dat het aan het vlees blijft plakken, maar niet verbrandt. Zet het vuur uit.
  4. Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Schep de boerenkool en de uien erdoor, maar houd een handje van de boerenkool achter. Strooi dit over de stamp en serveer met de sticky speklapjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 870 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 73 g
    waarvan suikers 21 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Boerenkoolstamppot met sticky speklapje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool­stamp­pot met stic­ky spek­lap­je

1
1

Verwarm de oven voor op 130 °C.

2
2
  • 500 g Biologische rode uien

Pel de uien, snijd ze in 8 parten, verdeel over de met bakpapier beklede bakplaten.

3
3
  • 400 g boerenkool
  • ½ tl chilivlokken
  • 1½ tl Euroma by Jonnie Boer Chinese 5 spice
  • ½ tl zout
  • 3 el milde olijfolie

Meng in een kom de boerenkool met de chilivlokken, five spice, het zout en de olie.

4
4

Verdeel over de ui en rooster ca. 30 min. net boven en net onder het midden van de oven tot de boerenkool knapperig is.

5
5

Schep halverwege om en wissel de bakplaten van plek.

6
6
  • 1 kg zoete aardappel

Schil ondertussen de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ruim water met zout in 20 min gaar.

7
7
  • 3 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

8
8
  • 4 speklapjes

Bak de speklapjes in een droge pan zonder olie of boter in 10-12 min. op middelhoog vuur bijna gaar en goudbruin. Keer halverwege.

9
9
  • 2 el ketjap asin
  • 2 el ketjap manis

Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg alle ketjap toe toe en laat 1 min. inkoken.

10
10

Keer de speklapjes om en zorg dat de saus zo inkookt, dat het aan het vlees blijft plakken, maar niet verbrandt. Zet het vuur uit.

11
11

Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper.

12
12

Schep de boerenkool en de uien erdoor, maar houd een handje van de boerenkool achter. Strooi dit over de stamp en serveer met de sticky speklapjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.