Ka­bel­jauw met sho­ar­ma­k­rui­den, ven­kel en broc­co­li­rijst

Gezond uit de oven. Serveer een frisse knoflookyoghurt bij de kabeljauw en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel.

(1) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Gezond uit de oven. Serveer een frisse knoflookyoghurt bij de kabeljauw en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • hapjespan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen, halveer en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne parten van een ½ cm.
  3. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
  4. Meng de venkel en paprika met 1 el van de shoarmakruiden (per 4 personen) en de helft van de olie.
  5. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  6. Dep ondertussen de vis droog. Meng de rest van de shoarmakruiden met ¾ van de rest van de olie, peper en eventueel zout en bestrijk de kabeljauw rondom met het kruidenmengsel.
  7. Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven, schep de groente om en leg de kabeljauw in het midden van de bakplaat. Bak nog ca. 10 min.
  8. Pers ondertussen de knoflook. Halveer de citroen. Pers een helft uit en snijd de andere helft in parten.
  9. Meng de knoflook met het citroensap en de Griekse yoghurt in een kom. Breng op smaak met peper.
  10. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de broccolirijst en peper al omscheppend 5 min. op middelhoog vuur.
  11. Schep de broccolirijst om met de ovengroente en verdeel samen met de vis over borden. Serveer met de knoflookyoghurt en een partje citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 10 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 47-48

Kabeljauw met shoarmakruiden, venkel en broccolirijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw met sho­ar­ma­k­rui­den, ven­kel en broc­co­li­rijst

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 venkelknollen

Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen, halveer en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne parten van een ½ cm.

3
3
  • 2 groene paprika's

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.

4
4
  • 1 el Euroma Turkse shoarmakruiden
  • 2 el milde olijfolie

Meng de venkel en paprika met de shoarmakruiden en de olie.

5
5

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 520 g verse kabeljauwhaasjes
  • 1½ el Euroma Turkse shoarmakruiden
  • 1½ el milde olijfolie

Dep ondertussen de vis droog. Meng de rest van de shoarmakruiden met de olie, peper en eventueel zout en bestrijk de kabeljauw rondom met het kruidenmengsel.

7
7

Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven, schep de groente om en leg de kabeljauw in het midden van de bakplaat. Bak nog ca. 10 min.

8
8
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen

Pers ondertussen de knoflook. Halveer de citroen. Pers een helft uit en snijd de andere helft in parten.

9
9
  • 200 g Griekse yoghurt 0%

Meng de knoflook met het citroensap en de Griekse yoghurt in een kom. Breng op smaak met peper.

10
10
  • ½ el milde olijfolie
  • 400 g broccolirijst

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de broccolirijst en peper al omscheppend 5 min. op middelhoog vuur.

11
11

Schep de broccolirijst om met de ovengroente en verdeel samen met de vis over borden. Serveer met de knoflookyoghurt en een partje citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.