Bladerdeeg knakworstster
Bladerdeeg knakworstster

Bladerdeeg knakworstster

Wat een lekker kersthapje, deze bladerdeegknakworstster!

30 min. bereiden
35 min. oventijd
1waarderingen

Ingrediënten

60 porties

8 plakken

diepvries bladerdeeg

3 plakken

Goudse jonge kaas plakken

800 g

vegetarische knaks in blik

50 ml

ketchup

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Wat een lekker kersthapje, deze bladerdeegknakworstster!

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 180 °C. Laat het bladerdeeg half ontdooien. Halveer de plakken en snijd de helften in de breedte in 4 gelijke repen. Halveer de plakken kaas in de lengte en snijd de helften in de breedte 10 gelijke plakken. Snijd de worstjes elk in 3 stukken.

2

Leg op elk plakje bladerdeeg 1 plakje kaas en 1 worstje, rol het deeg dicht en druk aan en zet ze op hun kant. Maak zo 60 rolletjes. Maak 7 driehoekjes van 6 rolletjes door 3, 2 en 1 rolletjes tegen elkaar aan te zetten.

3

Zet een kommetje van ø 15 cm omgekeerd in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel rondom het kommetje de driehoekjes met de breedste kant tegen het kommetje aan. Verwijder het kommetje en vul de binnenkant losjes met de rest van de rolletjes. Laat in het midden een rondje van ø 5 cm vrij.

4

Bak de knakworstster in het midden van de oven in 30-35 min. goudbruin en gaar. Maak de onderkant van de gebakken krans eventueel los met een spatel en leg de krans met behulp van het bakpapier op een serveerschaal. Serveer met de ketchup en serveer direct.