Ge­zon­de shaks­hu­ka met au­ber­gi­ne, pa­pri­ka, to­maat en vol­ko­ren pi­ta

Aubergine, niet alleen leuk als emoji: ook erg lekker in deze gezonde shakshuka.

(3) waardeer
hoofdgerecht Aubergine, niet alleen leuk als emoji: ook erg lekker in deze gezonde shakshuka. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de aubergines in de lengte en snijd in halve plakken van ca. een ½ cm dik. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de aubergine, paprika en al-andalus toe en bak 10 min. op middelhoog vuur.
  3. Voeg de polpa toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Maak met een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek de eieren erboven. Laat met de deksel op de pan 12 min. stoven tot het eiwit net gestold is.
  4. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster. Snijd in puntjes. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de shakshuka met de peterselie en serveer met de pitabroodjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 49 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021

Gezonde shakshuka met aubergine, paprika, tomaat en volkoren pita

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­zon­de shaks­hu­ka met au­ber­gi­ne, pa­pri­ka, to­maat en vol­ko­ren pi­ta

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 aubergines

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de aubergines in de lengte en snijd in halve plakken van ca. een ½ cm dik.

2
2
  • 1 rode paprika

Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 3 min. op laag vuur.

4
4
  • 1 el kruidenmix al-andalus

Voeg de aubergine, paprika en al-andalus toe en bak 10 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 850 g Mutti polpa in blik
  • 4 witte scharreleieren

Voeg de polpa toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Maak met een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek de eieren erboven.

6
6

Laat met de deksel op de pan 12 min. stoven tot het eiwit net gestold is.

7
7
  • 4 volkorenpita's

Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster. Snijd in puntjes.

8
8
  • 15 g verse peterselie

Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de shakshuka met de peterselie en serveer met de pitabroodjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.