Ra­vi­o­li met ge­roos­ter­de au­ber­gi­ne en ri­cot­ta

Waan je in Italië met deze ravioli met geroosterde aubergine en ricotta.

(7) waardeer
italiaans hoofdgerecht Waan je in Italië met deze ravioli met geroosterde aubergine en ricotta. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in blokjes van 2 cm en schep om met de oregano, olie en een snufje zout. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de aubergine eromheen. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep de aubergine halverwege om.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en verwarm de pastasaus in een kleine (steel)pan 5 min. op laag vuur. Roer af en toe.
  3. Verdeel de pasta en aubergine over borden. Schep de saus erop en breek de ricotta in stukken erover. Bestrooi met peper.

combinatietip:

Lekker met basilicum.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 49 g
    waarvan suikers 18 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Ravioli met geroosterde aubergine en ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­vi­o­li met ge­roos­ter­de au­ber­gi­ne en ri­cot­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 3 aubergines
  • 1 el gedroogde oregano
  • 4 el traditionele olijfolie

Snijd de aubergines in blokjes van 2 cm en schep om met de oregano, olie en een snufje zout.

3
3
  • 250 g ricotta

Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de aubergine eromheen.

4
4

Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

5
5

Schep de aubergine halverwege om.

6
6
  • 500 g verse ravioli verde burrata e pomodoro arrostito
  • 400 g pastasaus basilicum

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en verwarm de pastasaus in een kleine (steel)pan 5 min. op laag vuur.

7
7

Roer af en toe.

8
8

Verdeel pasta en aubergine over borden.

9
9

Schep de saus erop en breek de ricotta in stukken erover. Bestrooi met peper.

combinatietip:

Lekker met basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.