Kippendij uit de oven met ansjovis-citroenmarinade, broccoli en aardappelschijfjes
Ansjovis: het kleinste visje met misschien wel de meeste smaak. Perfect bij citroenkip.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g broccoli
- 2 rode uien
- 4 el milde olijfolie
- 1 teen knoflook
- 15 g verse platte peterselie
- 1 citroen
- 50 g ansjovisfilets in olijfolie
- 400 g kipdijfilet
- 900 g roodschillige aardappelschijfjes
Keukenspullen
- bakplaat
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Snijd de uien in parten en verdeel samen met de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¼ van de olijfolie, peper en eventueel zout.
- Snijd voor de marinade de knoflook en peterselie fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in parten. Snijd de ansjovisfilets heel fijn en meng met de knoflook, peterselie, het citroenrasp, de helft olijfolie, peper en eventueel zout.
- Snijd elke kipdijfilet in 4 repen, meng met de marinade en leg ze tussen de andere ingrediënten op de bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 15 min. goudgeel en krokant. Schep de aardappel door de kip en groente en serveer met een citroenpartje. Breng op smaak met versgemalen peper.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 540 kcal
- eiwit 29 g
-
koolhydraten 45 g
waarvan suikers 5 g -
vet 25 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 520 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Kippendij uit de oven met ansjovis-citroenmarinade, broccoli en aardappelschijfjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kippendij uit de oven met ansjovis-citroenmarinade, broccoli en aardappelschijfjes
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 500 g broccoli
Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 1 cm.
- 2 rode uien
Snijd de uien in parten en verdeel samen met de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat.
- 1 el milde olijfolie
Besprenkel met de olijfolie, peper en eventueel zout.
- 1 teen knoflook
- 15 g verse platte peterselie
Snijd voor de marinade de knoflook en peterselie fijn.
- 1 citroen
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in parten.
- 50 g ansjovisfilets in olijfolie
- 2 el milde olijfolie
Snijd de ansjovisfilets heel fijn en meng met de knoflook, peterselie, het citroenrasp, de olijfolie, peper en eventueel zout.
- 400 g kipdijfilet
Snijd elke kipdijfilet in 4 repen, meng met de marinade en leg ze tussen de andere ingrediënten op de bakplaat.
Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
- 1 el milde olijfolie
- 900 g roodschillige aardappelschijfjes
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 15 min. goudgeel en krokant.
Schep de aardappel door de kip en groente en serveer met een citroenpartje.
Breng op smaak met versgemalen peper.