Zoe­te-aard­ap­pel­stamp­pot met to­nijn

Stamppot met worst of gehaktballen, move over! We gaan voor tonijn.

(8) waardeer
hoofdgerecht Stamppot met worst of gehaktballen, move over! We gaan voor tonijn. 4 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 15 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de roerbakgroente, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en bak 8 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Giet de aardappelen af en stamp tot puree. Schep de roerbakgroente en de helft van de tonijn erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de tonijn erover en serveer.

combinatietip:

Lekker met kappertjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 58 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Zoete-aardappelstamppot met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te-aard­ap­pel­stamp­pot met to­nijn

1
1
  • 1 kg zoete aardappel

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 15 min. gaar.

2
2
  • 2 tenen knoflook

Snijd ondertussen de knoflook fijn.

3
3
  • 3 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur.

4
4
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Voeg de roerbakgroente, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en bak 8 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

5
5

Giet de aardappelen af en stamp tot puree.

6
6
  • 120 g tonijnmoot in olijfolie

Schep de roerbakgroente en de helft van de tonijn erdoor.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 120 g tonijnmoot in olijfolie

Verdeel de rest van de tonijn erover en serveer.

combinatietip:

Lekker met kappertjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.