Zoete-aardappelstamppot met tonijn
Stamppot met worst of gehaktballen, move over! We gaan voor tonijn.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg zoete aardappel
- 2 tenen knoflook
- 3 el traditionele olijfolie
- 800 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 240 g tonijnmoot in olijfolie
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 15 min. gaar.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de roerbakgroente, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en bak 8 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
- Giet de aardappelen af en stamp tot puree. Schep de roerbakgroente en de helft van de tonijn erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de tonijn erover en serveer.
combinatietip:
Lekker met kappertjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 25 g
-
koolhydraten 58 g
waarvan suikers 11 g -
vet 12 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 560 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Zoete-aardappelstamppot met tonijn
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zoete-aardappelstamppot met tonijn
- 1 kg zoete aardappel
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 15 min. gaar.
- 2 tenen knoflook
Snijd ondertussen de knoflook fijn.
- 3 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur.
- 800 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
Voeg de roerbakgroente, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en bak 8 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Giet de aardappelen af en stamp tot puree.
- 120 g tonijnmoot in olijfolie
Schep de roerbakgroente en de helft van de tonijn erdoor.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 120 g tonijnmoot in olijfolie
Verdeel de rest van de tonijn erover en serveer.
combinatietip:
Lekker met kappertjes.