Kipstoof met pompoen, zwarte bonen & Carribean spice
Bouw een Caraïbisch feestje met deze kipstoof met Caribbean spice!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 stengels bleekselderij
- 1 gele paprika
- 390 g scharrelkipdijfilet
- 3 el arachideolie
- 2½ el Euroma by Jonnie Boer Caribbean spice
- 5 trostomaten
- 800 g zwarte bonen in blik
- 400 g koelverse muskaatpompoenstukjes
- 250 ml heet water
- ½ bosje salade-ui
Advertentie
Bereiden
- Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm. Halveer de paprika, verwijder de steel- aanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in reepjes en halveer deze. Snijd de kip in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, bleekselderij, paprika en Caribbean spice 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
- Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Voeg de tomaten, bonen, pompoen en het hete water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Roer af en toe.
- Snijd de salade-ui in dunne ringen. Breng de stoof op smaak met peper en zout en bestrooi met de salade-ui. Lekker met limoen.
bewaartip:
Je kunt de stoof 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 31 g
-
koolhydraten 30 g
waarvan suikers 8 g -
vet 22 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 320 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Kipstoof met pompoen, zwarte bonen & Carribean spice
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kipstoof met pompoen, zwarte bonen & Carribean spice
- 4 stengels bleekselderij
Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm.
- 1 gele paprika
- 390 g scharrelkipdijfilet
Halveer de paprika, verwijder de steel- aanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in reepjes en halveer deze. Snijd de kip in reepjes.
- 3 el arachideolie
- 2½ el Euroma by Jonnie Boer Caribbean spice
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, bleekselderij, paprika en Caribbean spice 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
- 5 trostomaten
- 800 g zwarte bonen in blik
Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- 400 g koelverse muskaatpompoenstukjes
- 250 ml heet water
Voeg de tomaten, bonen, pompoen en het hete water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Roer af en toe.
- ½ bosje salade-ui
Snijd de salade-ui in dunne ringen. Breng de stoof op smaak met peper en zout en bestrooi met de salade-ui. Lekker met limoen.
bewaartip:
Je kunt de stoof 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.