Kip­stoof met pom­poen, zwar­te bo­nen & Car­ri­bean spi­ce

Bouw een Caraïbisch feestje met deze kipstoof met Caribbean spice!

(14) waardeer
hoofdgerecht Bouw een Caraïbisch feestje met deze kipstoof met Caribbean spice! 4 personen
3 14

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm. Halveer de paprika, verwijder de steel- aanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in reepjes en halveer deze. Snijd de kip in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, bleekselderij, paprika en Caribbean spice 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  3. Voeg de tomaten, bonen, pompoen en het hete water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Roer af en toe.
  4. Snijd de salade-ui in dunne ringen. Breng de stoof op smaak met peper en zout en bestrooi met de salade-ui. Lekker met limoen.

bewaartip:

Je kunt de stoof 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 30 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Kipstoof met pompoen, zwarte bonen & Carribean spice

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­stoof met pom­poen, zwar­te bo­nen & Car­ri­bean spi­ce

1
1
  • 4 stengels bleekselderij

Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm.

2
2
  • 1 gele paprika
  • 390 g scharrelkipdijfilet

Halveer de paprika, verwijder de steel- aanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in reepjes en halveer deze. Snijd de kip in reepjes.

3
3
  • 3 el arachideolie
  • 2½ el Euroma by Jonnie Boer Caribbean spice

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, bleekselderij, paprika en Caribbean spice 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

4
4
  • 5 trostomaten
  • 800 g zwarte bonen in blik

Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

5
5
  • 400 g koelverse muskaatpompoenstukjes
  • 250 ml heet water

Voeg de tomaten, bonen, pompoen en het hete water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Roer af en toe.

6
6
  • ½ bosje salade-ui

Snijd de salade-ui in dunne ringen. Breng de stoof op smaak met peper en zout en bestrooi met de salade-ui. Lekker met limoen.

bewaartip:

Je kunt de stoof 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.