Ve­gan 'kwark' met ge­bak­ken ap­pel & pin­da­kaas

Na deze vegan kwark met gebakken appel en pindakaas wil je nooit meer wat anders.

(2) waardeer
ontbijt Na deze vegan kwark met gebakken appel en pindakaas wil je nooit meer wat anders. 2 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de pitten van de dadels en snijd in kleine stukjes. Boen de appel schoon, snijd de appel in blokjes van ca. 1 cm en bestrooi met de koek- en speculaaskruiden. Doe de dadelstukjes, appelblokjes, ahornsiroop en het water in een koekenpan en bak ca. 8 min. op middelhoog vuur.
  2. Hak ondertussen de walnoten grof. Verdeel de plantaardige kwark over kommen en verdeel het dadel-appelmengsel en de walnoten erover. Verdeel de pindakaas daarover en bestrooi met het kokosrasp.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 24 g
    waarvan suikers 20 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Vegan 'kwark' met gebakken appel & pindakaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan 'kwark' met ge­bak­ken ap­pel & pin­da­kaas

1
1
  • 25 g medjouldadels
  • 1 Jazz appel
  • ½ tl kruidenmix koek en speculaas

Verwijder de pitten van de dadels en snijd in kleine stukjes. Boen de appel schoon, snijd de appel in blokjes van ca. 1 cm en bestrooi met de koek- en speculaaskruiden.

2
2
  • ½ el ahornsiroop
  • 2 el water

Doe de dadelstukjes, appelblokjes, ahornsiroop en het water in een koekenpan en bak ca. 8 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 20 g ongezouten walnoten
  • 400 g soja plantaardig alternatief voor kwark ongezoet

Hak ondertussen de walnoten grof. Verdeel de plantaardige kwark over kommen en verdeel het dadel-appelmengsel en de walnoten erover.

4
4
  • 1 el 100% pindakaas
  • ½ el AH biologisch kokosrasp

Verdeel de pindakaas daarover en bestrooi met het kokosrasp.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.