Volkoren mac and cheese met pompoen
Volkoren mac and cheese met pompoen

Volkoren mac and cheese met pompoen

Say 'cheese!' tegen deze gezonde volkoren mac and cheese met pompoen.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
pittig
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

rode uien

4 tenen

knoflook

800 g

flespompoen

300 g

volkorenmacaroni

1 el

milde olijfolie

200 g

zuivelspread bieslook light

½ tl

gemalen nootmuskaat

½ tl

chilivlokken

200 g

Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+

Dit heb je nodig

  • Staafmixer

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Say 'cheese!' tegen deze gezonde volkoren mac and cheese met pompoen.

Aan de slag

1

Snipper de ui heel fijn en snijd de knoflook fijn. Schil de pompoen, halveer en verwijder de draderige binnenkant en pitten. Snijd in blokjes van ca. 1 cm. Breng 2 pannen ruim water aan de kook. Kook de macaroni in 8 min. beetgaar in de ene pan en kook de pompoen 8 min. in de andere pan.

2

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, fruit de ui en de helft van de knoflook 5-8 min. op laag vuur. Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de macaroni en pompoen af en bewaar een kopje van het pompoenkookvocht. Pureer de pompoen en het kookvocht met de staafmixer en meng de zuivelspread, nootmuskaat en chilivlokken erdoor tot een gladde saus.

3

Meng de macaroni en pompoen, de helft van de geraspte kaas en het gebakken knoflook-uimengsel. Schep in de ovenschaal. Meng de rest van de geraspte kaas met de rest van de knoflook. Verdeel over de schaal. Bak de mac and cheese ca. 25 min. tot goudgeel en knapperig.