Volkoren mac and cheese met pompoen
Say 'cheese!' tegen deze gezonde volkoren mac and cheese met pompoen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 rode uien
- 4 tenen knoflook
- 800 g flespompoenen
- 300 g volkorenmacaroni
- 1 el milde olijfolie
- 200 g zuivelspread bieslook light
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- ½ tl chilivlokken
- 200 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
Keukenspullen
- Staafmixer
- ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui heel fijn en snijd de knoflook fijn. Schil de pompoen, halveer en verwijder de draderige binnenkant en pitten. Snijd in blokjes van ca. 1 cm. Breng 2 pannen ruim water aan de kook. Kook de macaroni in 8 min. beetgaar in de ene pan en kook de pompoen 8 min. in de andere pan.
- Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, fruit de ui en de helft van de knoflook 5-8 min. op laag vuur. Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de macaroni en pompoen af en bewaar een kopje van het pompoenkookvocht. Pureer de pompoen en het kookvocht met de staafmixer en meng de zuivelspread, nootmuskaat en chilivlokken erdoor tot een gladde saus.
- Meng de macaroni en pompoen, de helft van de geraspte kaas en het gebakken knoflook-uimengsel. Schep in de ovenschaal. Meng de rest van de geraspte kaas met de rest van de knoflook. Verdeel over de schaal. Bak de mac and cheese ca. 25 min. tot goudgeel en knapperig.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 650 kcal
- eiwit 32 g
-
koolhydraten 75 g
waarvan suikers 10 g -
vet 22 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 600 mg
- vezels 10 g
Pittigheid
Ook te zien in
Volkoren mac and cheese met pompoen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Volkoren mac and cheese met pompoen
- 3 rode uien
- 4 tenen knoflook
Snipper de ui heel fijn en snijd de knoflook fijn.
- 800 g flespompoenen
Schil de pompoen, halveer en verwijder de draderige binnenkant en pitten. Snijd in blokjes van ca. 1 cm.
- 300 g volkorenmacaroni
Breng 2 pannen ruim water aan de kook. Kook de macaroni in 8 min. beetgaar in de ene pan en kook de pompoen 8 min. in de andere pan.
- 1 el milde olijfolie
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, fruit de ui en de helft van de knoflook 5-8 min. op laag vuur.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Giet de macaroni en pompoen af en bewaar een kopje van het pompoenkookvocht.
- 200 g zuivelspread bieslook light
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- ½ tl chilivlokken
Pureer de pompoen en het kookvocht met de staafmixer en meng de zuivelspread, nootmuskaat en chilivlokken erdoor tot een gladde saus.
- 100 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
Meng de macaroni en pompoen, de geraspte kaas en het gebakken knoflook-uimengsel. Schep in de ovenschaal.
- 100 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
Meng de rest van de geraspte kaas met de rest van de knoflook. Verdeel over de schaal. Bak de mac and cheese ca. 25 min. tot goudgeel en knapperig.