Vol­ko­ren mac and chee­se met pom­poen

Say 'cheese!' tegen deze gezonde volkoren mac and cheese met pompoen.

(22) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Say 'cheese!' tegen deze gezonde volkoren mac and cheese met pompoen. 4 personen
3 22

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • Staafmixer
  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui heel fijn en snijd de knoflook fijn. Schil de pompoen, halveer en verwijder de draderige binnenkant en pitten. Snijd in blokjes van ca. 1 cm. Breng 2 pannen ruim water aan de kook. Kook de macaroni in 8 min. beetgaar in de ene pan en kook de pompoen 8 min. in de andere pan.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, fruit de ui en de helft van de knoflook 5-8 min. op laag vuur. Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de macaroni en pompoen af en bewaar een kopje van het pompoenkookvocht. Pureer de pompoen en het kookvocht met de staafmixer en meng de zuivelspread, nootmuskaat en chilivlokken erdoor tot een gladde saus.
  3. Meng de macaroni en pompoen, de helft van de geraspte kaas en het gebakken knoflook-uimengsel. Schep in de ovenschaal. Meng de rest van de geraspte kaas met de rest van de knoflook. Verdeel over de schaal. Bak de mac and cheese ca. 25 min. tot goudgeel en knapperig.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 75 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Volkoren mac and cheese met pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren mac and chee­se met pom­poen

1
1
  • 3 rode uien
  • 4 tenen knoflook

Snipper de ui heel fijn en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 800 g flespompoenen

Schil de pompoen, halveer en verwijder de draderige binnenkant en pitten. Snijd in blokjes van ca. 1 cm.

3
3
  • 300 g volkorenmacaroni

Breng 2 pannen ruim water aan de kook. Kook de macaroni in 8 min. beetgaar in de ene pan en kook de pompoen 8 min. in de andere pan.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, fruit de ui en de helft van de knoflook 5-8 min. op laag vuur.

5
5

Verwarm de oven voor op 200 °C.

6
6

Giet de macaroni en pompoen af en bewaar een kopje van het pompoenkookvocht.

7
7
  • 200 g zuivelspread bieslook light
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • ½ tl chilivlokken

Pureer de pompoen en het kookvocht met de staafmixer en meng de zuivelspread, nootmuskaat en chilivlokken erdoor tot een gladde saus.

8
8
  • 100 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+

Meng de macaroni en pompoen, de geraspte kaas en het gebakken knoflook-uimengsel. Schep in de ovenschaal.

9
9
  • 100 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+

Meng de rest van de geraspte kaas met de rest van de knoflook. Verdeel over de schaal. Bak de mac and cheese ca. 25 min. tot goudgeel en knapperig.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.