Moz­za­rel­la-kip­fi­let met prei-aard­ap­pel­pu­ree

Mozzarella-kipfilet, daartegen zeg je toch geen nee?!

(15) waardeer
hoofdgerecht Mozzarella-kipfilet, daartegen zeg je toch geen nee?! 4 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de knoflook in plakjes en de peterselie fijn. Halveer de tomaten. Meng de tomatenpuree met de knoflook, balsamico, chilivlokken, de helft van de olie en de helft peterselie.
  2. Meng de helft van de saus met de tomaatjes, verdeel over de ovenschaal en rooster net boven het midden van de oven ca. 30 min. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en halveer ze in de lengte. Leg in een kom en meng goed met de rest van de tomatensaus, laat even staan. Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd in 8 plakjes.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ruim water in 20 min. gaar. Vang 1 kopje kookvocht op (per 4 personen). Snijd het kontje en 2-3 cm van het groene deel van de prei. Snijd het deel dat je overhoudt in de lengte doormidden. Was en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd in halve ringen van een ½ cm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de prei op heel laag vuur 10 min. heel zacht. Schep regelmatig om.
  4. Schep de tomaatjes na 15 min. roosteren om en leg de kip ertussen. Verdeel de mozzarella over de kip en rooster nog 15 min. tot de kip gaar is en de mozzarella goudbruin.
  5. Meng de aardappelen met een ½ kopje kookvocht (per 4 personen) en stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Schep de prei erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de mozzarellakip met de stamppot en schep de tomaat en wat van het bakvocht erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.

bewaartip:

Vries de overgebleven kipfilet direct na aankoop in.

dieettip:

De balsamicoazijn is een ‘weekkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per week maximaal 3 keer iets groters (de ‘weekkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 51 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Mozzarella-kipfilet met prei-aardappelpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Moz­za­rel­la-kip­fi­let met prei-aard­ap­pel­pu­ree

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 3 tenen knoflook
  • 20 g verse platte peterselie

Snijd de knoflook in plakjes en de peterselie fijn.

3
3
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de tomaten.

4
4
  • 100 g tomatenpuree
  • 3 el balsamicoazijn
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 el olijfolie extra vierge

Meng de tomatenpuree met de knoflook, balsamico, chilivlokken, de olie en de peterselie.

5
5

Meng de helft van de saus met de tomaatjes, verdeel over de ovenschaal en rooster net boven het midden van de oven ca. 30 min.

6
6
  • 300 g scharrelkipfilets

Dep de kipfilets droog met keukenpapier en halveer ze in de lengte.

7
7

Leg in een kom en meng goed met de rest van de tomatensaus, laat even staan.

8
8
  • 250 g mozzarella

Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd in 8 plakjes.

9
9
  • 1 kg iets kruimige aardappel

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ruim water in 20 min. gaar.

10
10
  • 350 g prei

Vang 1 kopje kookvocht op. Snijd het kontje en 2-3 cm van het groene deel van de prei.

11
11

Snijd het deel dat je overhoudt in de lengte doormidden. Was en laat goed uitlekken in een vergiet.

12
12

Snijd in halve ringen van een ½ cm.

13
13
  • 2 el olijfolie extra vierge

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de prei op heel laag vuur 10 min. heel zacht. Schep regelmatig om.

14
14

Schep de tomaatjes na 15 min. roosteren om en leg de kip ertussen.

15
15

Verdeel de mozzarella over de kip en rooster nog 15 min. tot de kip gaar is en de mozzarella goudbruin.

16
16

Meng de aardappelen met een ½ kopje kookvocht en stamp met de pureestamper tot een gladde puree.

17
17

Schep de prei erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

18
18

Serveer de mozzarellakip met de stamppot en schep de tomaat en wat van het bakvocht erover.

19
19

Bestrooi met de rest van de peterselie.

bewaartip:

Vries de overgebleven kipfilet direct na aankoop in.

dieettip:

De balsamicoazijn is een ‘weekkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per week maximaal 3 keer iets groters (de ‘weekkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.