Spruit­jes­gra­tin met ge­hakt

Spruitjes 2.0: deze kazige spruitjesgratin met (vega) gehakt wordt zonder twijfel een ultieme favoriet - ook bij je kleine spruit.

(14) waardeer
hoofdgerecht Spruitjes 2.0: deze kazige spruitjesgratin met (vega) gehakt wordt zonder twijfel een ultieme favoriet - ook bij je kleine spruit. 4 personen
3 14

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp
  • ovenschaal (25 x 35 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snijd in plakjes. Kook 6 min. Maak de spruiten schoon en kook 6 min. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. op hoog vuur rul. Verkruimel tijdens het bakken het bouillonblokje erboven.
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Rasp de kaas met een (blok)rasp. Verdeel de aardappelplakjes over de bodem van de ovenschaal. Meng de spruitjes en appel door het gehakt, verdeel erover en bestrooi met de kaas.
  4. Bak 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek de schaal eventueel af met aluminiumfolie als het te donker wordt.

dieettip:

Dagje zonder vlees? Vervang het gehakt door 200 gram rulstukjes per 4 personen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 50 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
januari 2021

Spruitjesgratin met gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spruit­jes­gra­tin met ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg iets kruimige aardappel
  • 500 g spruiten

Schil de aardappelen en snijd in plakjes. Kook 6 min. Maak de spruiten schoon en kook 6 min.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 runderbouillontablet

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. op hoog vuur rul. Verkruimel tijdens het bakken het bouillonblokje erboven.

4
4
  • 1 Elstar appel
  • 150 g De Zaanse Hoeve stuk komijnkaas jong 48+

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Rasp de kaas met een (blok)rasp.

5
5

Verdeel de aardappelplakjes over de bodem van de ovenschaal. Meng de spruitjes en appel door het gehakt, verdeel erover en bestrooi met de kaas.

6
6

Bak 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek de schaal eventueel af met aluminiumfolie als het te donker wordt.

dieettip:

Dagje zonder vlees? Vervang het gehakt door 200 gram rulstukjes per 4 personen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.