Spruitjesgratin met gehakt
Spruitjesgratin met gehakt

Spruitjesgratin met gehakt

Spruitjes 2.0: deze kazige spruitjesgratin met (vega) gehakt wordt zonder twijfel een ultieme favoriet - ook bij je kleine spruit.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

500 g

spruiten

1 el

milde olijfolie

500 g

half-om-halfgehakt

1

runderbouillontablet

1

Elstar appel

150 g

De Zaanse Hoeve stuk komijnkaas jong 48+

Dit heb je nodig

  • rasp

  • ovenschaal (25 x 35 cm, ingevet)

Spruitjes 2.0: deze kazige spruitjesgratin met (vega) gehakt wordt zonder twijfel een ultieme favoriet - ook bij je kleine spruit.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Schil de aardappelen en snijd in plakjes. Kook 6 min. Maak de spruiten schoon en kook 6 min. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. op hoog vuur rul. Verkruimel tijdens het bakken het bouillonblokje erboven.

3

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Rasp de kaas met een (blok)rasp. Verdeel de aardappelplakjes over de bodem van de ovenschaal. Meng de spruitjes en appel door het gehakt, verdeel erover en bestrooi met de kaas.

4

Bak 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek de schaal eventueel af met aluminiumfolie als het te donker wordt.

tip

dieettipDagje zonder vlees? Vervang het gehakt door 200 gram rulstukjes per 4 personen.