Pas­ta met spi­na­zie en gor­gon­zo­la-room­saus

Is er een beter eenpansgerecht dan pasta met spinazie en gorgonzola-roomsaus? Wij vinden van niet.

(5) waardeer
italiaans hoofdgerecht Is er een beter eenpansgerecht dan pasta met spinazie en gorgonzola-roomsaus? Wij vinden van niet. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes. Doe de ongekookte spaghetti met de ui, knoflook, gorgonzola, slagroom, het bouillonblokje, peper en zout in een grote hapjespan. Giet hier het kokend water bij en breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat ca. 6 min. zachtjes doorkoken. Roer af en toe door.
  2. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat 3 min. koken tot de pasta bijna gaar is en er een laag van ca. 3 cm kookvocht over is.
  3. Haal de pan van het vuur en laat 5 min. staan met de deksel erop. Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Hak ondertussen de walnoten fijn. Roer het citroenrasp en 1 el sap (per 4 personen) erdoor en breng op smaak met versgemalen peper. Verdeel over de borden en bestrooi met de walnoten. Serveer met de citroenparten.

variatietip:

Halveer bijvoorbeeld wat plakken parmaham en draai in roosjes. Serveer op de pasta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 61 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met spinazie en gorgonzola-roomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met spi­na­zie en gor­gon­zo­la-room­saus

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g gorgonzola piccante blauwaderkaas

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes.

2
2
  • 300 g spaghetti
  • 250 ml De Zaanse Hoeve verse slagroom
  • 1 groentebouillontablet

Doe de ongekookte spaghetti met de ui, knoflook, gorgonzola, slagroom, het bouillonblokje, peper en zout in een grote hapjespan.

3
3
  • 700 ml kokend water

Giet hier het kokend water bij en breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat ca. 6 min. zachtjes doorkoken. Roer af en toe door.

4
4
  • 600 g verse bladspinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.

5
5

Laat 3 min. koken tot de pasta bijna gaar is en er een laag van ca. 3 cm kookvocht over is.

6
6

Haal de pan van het vuur en laat 5 min. staan met de deksel erop.

7
7
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten.

8
8
  • 60 g ongebrande walnoten

Hak ondertussen de walnoten fijn. Roer het citroenrasp en 1 el sap (per 4 personen) erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.

9
9

Verdeel over de borden en bestrooi met de walnoten. Serveer met de citroenparten.

variatietip:

Halveer bijvoorbeeld wat plakken parmaham en draai in roosjes. Serveer op de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.