bewaar
Pasta met spinazie en gorgonzola-roomsaus
Pasta met spinazie en gorgonzola-roomsaus
bewaar

Pasta met spinazie en gorgonzola-roomsaus

Is er een beter eenpansgerecht dan pasta met spinazie en gorgonzola-roomsaus? Wij vinden van niet.

30 min. bereiden
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

2

tenen knoflook

200 g

gorgonzola piccante blauwaderkaas

300 g

spaghetti

250 ml

De Zaanse Hoeve verse slagroom

1

groentebouillontablet

700 ml

kokend water

600 g

verse bladspinazie

1

citroen

60 g

ongebrande walnoten

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Is er een beter eenpansgerecht dan pasta met spinazie en gorgonzola-roomsaus? Wij vinden van niet.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes. Doe de ongekookte spaghetti met de ui, knoflook, gorgonzola, slagroom, het bouillonblokje, peper en zout in een grote hapjespan. Giet hier het kokend water bij en breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat ca. 6 min. zachtjes doorkoken. Roer af en toe door.

2

Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat 3 min. koken tot de pasta bijna gaar is en er een laag van ca. 3 cm kookvocht over is.

3

Haal de pan van het vuur en laat 5 min. staan met de deksel erop. Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Hak ondertussen de walnoten fijn. Roer het citroenrasp en 1 el sap (per 4 personen) erdoor en breng op smaak met versgemalen peper. Verdeel over de borden en bestrooi met de walnoten. Serveer met de citroenparten.

variatietipHalveer bijvoorbeeld wat plakken parmaham en draai in roosjes. Serveer op de pasta.