Pasta met spinazie en gorgonzola-roomsaus
Is er een beter eenpansgerecht dan pasta met spinazie en gorgonzola-roomsaus? Wij vinden van niet.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 200 g gorgonzola piccante blauwaderkaas
- 300 g spaghetti
- 250 ml De Zaanse Hoeve verse slagroom
- 1 groentebouillontablet
- 700 ml kokend water
- 600 g verse bladspinazie
- 1 citroen
- 60 g ongebrande walnoten
Keukenspullen
- hapjespan
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes. Doe de ongekookte spaghetti met de ui, knoflook, gorgonzola, slagroom, het bouillonblokje, peper en zout in een grote hapjespan. Giet hier het kokend water bij en breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat ca. 6 min. zachtjes doorkoken. Roer af en toe door.
- Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat 3 min. koken tot de pasta bijna gaar is en er een laag van ca. 3 cm kookvocht over is.
- Haal de pan van het vuur en laat 5 min. staan met de deksel erop. Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Hak ondertussen de walnoten fijn. Roer het citroenrasp en 1 el sap (per 4 personen) erdoor en breng op smaak met versgemalen peper. Verdeel over de borden en bestrooi met de walnoten. Serveer met de citroenparten.
variatietip:
Halveer bijvoorbeeld wat plakken parmaham en draai in roosjes. Serveer op de pasta.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 780 kcal
- eiwit 29 g
-
koolhydraten 61 g
waarvan suikers 7 g -
vet 45 g
waarvan verzadigd 24 g - natrium 1.120 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Pasta met spinazie en gorgonzola-roomsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta met spinazie en gorgonzola-roomsaus
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 200 g gorgonzola piccante blauwaderkaas
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes.
- 300 g spaghetti
- 250 ml De Zaanse Hoeve verse slagroom
- 1 groentebouillontablet
Doe de ongekookte spaghetti met de ui, knoflook, gorgonzola, slagroom, het bouillonblokje, peper en zout in een grote hapjespan.
- 700 ml kokend water
Giet hier het kokend water bij en breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat ca. 6 min. zachtjes doorkoken. Roer af en toe door.
- 600 g verse bladspinazie
Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.
Laat 3 min. koken tot de pasta bijna gaar is en er een laag van ca. 3 cm kookvocht over is.
Haal de pan van het vuur en laat 5 min. staan met de deksel erop.
- 1 citroen
Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten.
- 60 g ongebrande walnoten
Hak ondertussen de walnoten fijn. Roer het citroenrasp en 1 el sap (per 4 personen) erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
Verdeel over de borden en bestrooi met de walnoten. Serveer met de citroenparten.
variatietip:
Halveer bijvoorbeeld wat plakken parmaham en draai in roosjes. Serveer op de pasta.