Mini-cheesecakes met lemoncurd
Mini-cheesecakes met lemoncurd

Mini-cheesecakes met lemoncurd

De lemoncurd brengt deze cheesecakes naar een heel nieuw level. En in mini-vorm zijn ze extra leuk!

20 min. bereiden
1 uur 10 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

8 personen

154 g

Golden Oreo

50 g

ongezouten roomboter

200 g

witte chocolade

2

middelgrote eieren

250 g

yoghurt Griekse stijl 5%

2 el

honing

8 tl

lemon curd

Dit heb je nodig

  • papieren cupcakevormpjes

  • muffinvorm met 12 holtes

  • keukenmachine of handmixer

De lemoncurd brengt deze cheesecakes naar een heel nieuw level. En in mini-vorm zijn ze extra leuk!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de papieren cupcakevormpjes in de muffinvorm. Houd 2 Oreo’s (per 8 porties) apart en maal de rest fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng met de koek. Verdeel over de vormpjes. Druk aan met een lepel. Bak ca. 10 min. in de oven en laat iets afkoelen. Verlaag de temperatuur van de oven naar 120 °C.

2

Hak ondertussen de chocolade in stukjes, doe in een kom en zet deze op een pan met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Splits de eieren; het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de yoghurt met de honing en eidooiers in een kom. Roer de chocolade erdoor. Verdeel de vulling over de vormpjes. Schep in het midden van elk vormpje 1 tl lemon curd.

3

Bak de cheesecakes ca. 1 uur net onder het midden van de oven. Laat buiten de oven 1 uur afkoelen en daarna nog minimaal 1 uur in de koelkast. Verwijder voor het serveren de papieren vormpjes, snijd de rest van de koekjes in kwarten en steek in elke cheesecake een partje koek.