bewaar
Broodje barbecuebal
Broodje barbecuebal
bewaar

Broodje barbecuebal

Dit oer-Hollandse broodje bal hapt lekker weg op de bank met een bord op schoot. Prettige voetbalwedstrijd!

45 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

beschuiten

1

middelgroot ei

4 el

grove Zaanse mosterd

½ tl

gemalen nootmuskaat

1 tl

selderijzout

500 g

half-om-halfgehakt

8 blaadjes

kropsla

4

witte bollen

8

augurkenschijven

Dit heb je nodig

  • gasbarbecue

Dit oer-Hollandse broodje bal hapt lekker weg op de bank met een bord op schoot. Prettige voetbalwedstrijd!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan en vet het rooster in. Verkruimel de beschuiten en meng met het ei, de helft van de mosterd, de nootmuskaat en het selderijzout door het gehakt. Vorm er 4 ballen van.

2

Gril de ballen in ca. 12 min. rondom bruin op de barbecue. Zorg dat de barbecue iets afkoelt of gril met indirect vuur in ca. 25 min. gaar. Keer regelmatig. Was en droog ondertussen de blaadjes kropsla. Snijd de broodjes open en rooster 2 min. op de snijkanten op het rooster.

3

Snijd de gehaktballen in plakken. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de rest van de mosterd, beleg achtereenvolgens met de sla, gehaktbal en augurk. Dek af met de bovenste helften van de broodjes en serveer.