Spaghetti met tomatensaus en parmezaan
Spaghetti met tomatensaus en parmezaan

Spaghetti met tomatensaus en parmezaan

Makkelijke maaltijd ten top! Deze spaghetti met tomatensaus en Parmezaan staat voor een klein prijsje op tafel.

25 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

3 tenen

knoflook

2 el

milde olijfolie

2 takjes

verse rozemarijn

800 g

gepelde tomaten in blik

1 tl

gedroogde tijm

½ el

kristalsuiker

300 g

spaghetti

60 g

Parmigiano Reggiano 32+ kaas

Makkelijke maaltijd ten top! Deze spaghetti met tomatensaus en Parmezaan staat voor een klein prijsje op tafel.

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook toe en fruit 2 min. mee.

2

Ris ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Voeg de gepelde tomaten, rozemarijn, tijm en suiker toe en breng aan de kook. Druk met een pollepel de tomaten stuk en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met zout. Rasp de kaas.

4

Giet de spaghetti af en meng door de saus. Bestrooi met de kaas en serveer direct.