bewaar
Rijstsalade met sperziebonen en tonijn-dillesaus
Rijstsalade met sperziebonen en tonijn-dillesaus
bewaar

Rijstsalade met sperziebonen en tonijn-dillesaus

Hitteproof salade met rijst, sperziebonen en tonijn-dillesaus. Lekker voor thuis en op de camping.

15 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

600 g

verse sperziebonen

100 g

kappertjes

145 g

tonijnmoot in olie

4 el

mayonaise

15 g

verse dille

2

sjalotten

120 g

koelvers gemarineerde tomaat

20 g

slaverrijker geroosterde pijnboompitten

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Hitteproof salade met rijst, sperziebonen en tonijn-dillesaus. Lekker voor thuis en op de camping.

Aan de slag

1

Kook de rijst in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 5 min. de sperziebonen mee. Giet af en laat 5 min. afkoelen op een schaal.

2

Laat ondertussen de kappertjes uitlekken, maar vang het vocht op. Doe de helft van de kappertjes met het kappertjesvocht, de tonijn met de olie, de mayonaise en de helft van de dille in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een bijna gladde saus. Breng op smaak met peper.

3

Snipper de sjalotten en snijd de tomaatjes fijn. Snijd de rest van de dille grof. Meng ⅓ van de tonijnsaus, de sjalot, tomaatjes en de rest van de kappertjes door de rijst. Verdeel de rest van de tonijnsaus erover en bestrooi met de grofgesneden dille en pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

vegatipVervang de tonijn door plantaardige tonijn (blikje, Seasogood). Het recept is dan niet meer glutenvrij.

kookstaptipJe kunt de tonijnsaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.