bewaar
Geroosterde kersen met balsamico, vanille-ijs en chocola
Geroosterde kersen met balsamico, vanille-ijs en chocola
bewaar

Geroosterde kersen met balsamico, vanille-ijs en chocola

Van deze geroosterde kersen met balsamico, vanille-ijs en chocola loopt het water je in de mond.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse kers

3 el

balsamicoazijn

220 g

vanille-ijs

100 g

Sapori amaretti morbidi (amandelkoekjes)

150 g

ricotta

40 g

chocolade extra puur 72%

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Van deze geroosterde kersen met balsamico, vanille-ijs en chocola loopt het water je in de mond.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Halveer de kersen en verwijder de pit. Verdeel de kersen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met de balsamicoazijn. Rooster ze 10-15 min. in het midden van de oven, tot je het sap ziet borrelen en de kersen er geroosterd uitzien. Zet de oven uit maar laat de plaat met kersen in de oven staan tot het serveren.

2

Haal ondertussen het ijs uit de vriezer zodat het wat zachter kan worden. Hak de amandelkoekjes grof en schep ¾ van de koekjes door de ricotta. Hak de chocolade in flinterdunne schilfers.

3

Verdeel het vanille-ijs over de kommen, eventueel met een ijsbolschep. Schep er een flinke eetlepel van het ricotta-koekjesmengsel op. Verdeel er de kersen, het vrijgekomen kersensap en de rest van de amandelkoekjes over. Bestrooi met de geraspte chocolade.

bewaartipNederlandse kersen zijn verkrijgbaar tot half augustus. Je kunt dan ook diepvrieskersen gebruiken. Laat ze in dat geval ontdooien en rooster ze op dezelfde manier als verse kersen.

vegatipVervang de ricotta door mascarpone.