bewaar
Kruidenquiche met ham en prei
Kruidenquiche met ham en prei
bewaar

Kruidenquiche met ham en prei

Verse kruiden zijn naast ham en prei dé manier om extra smaak te geven aan deze quiche.

20 min. bereiden
55 min. oventijd
15 min. wachten
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

verse prei

2 el

milde olijfolie

270 g

vers bladerdeeg

40 g

verse selderij

15 g

verse peterselie

5

middelgrote eieren

200 g

crème fraîche

2 el

milde mosterd

250 g

diepvries fijne tuinerwten

150 g

beenhamreepjes

125 g

mini mozzarella

Dit heb je nodig

  • quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)

  • staafmixer met hoge beker

Verse kruiden zijn naast ham en prei dé manier om extra smaak te geven aan deze quiche.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was en snijd de prei in dunne ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei, peper en zout 8 min. op matig vuur. Roer regelmatig.

2

Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd de selderij en peterselie grof. Doe samen met de eieren, crème fraîche, mosterd en peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

3

Meng de tuinerwten en ham door de prei en verdeel over de bodem van de quichevorm. Verdeel het eimengsel erover. Laat de mozzarella uitlekken en verdeel de bolletjes over de vulling.

4

Bak de quiche in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt. Neem uit de oven en laat 15 min. staan. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.

variatietipIn plaats van de mozzarellabolletjes kun je ook kiezen voor in stukjes gescheurde gewone mozzarella.

bewaartipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamer- temperatuur of verwarm losjes afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. op 160 °C in de oven.

vegatipVervang de beenham door vegetarische hamblokjes.