bewaar
Zelfgemaakt ijs met chocoladevlokken, jam en wafels (advertorial)
Zelfgemaakt ijs met chocoladevlokken, jam en wafels (advertorial)
bewaar

Zelfgemaakt ijs met chocoladevlokken, jam en wafels (advertorial)

Wat dit zelfgemaakte roomijs zo lekker maakt? De chocoladevlokken en swirls van aardbeienjam erdoor.

10 min. bereiden
6 uur wachten
0waarderingen

Ingrediënten

10 personen

500 ml

slagroom

397 ml

gecondenseerde melk in blik

2 tl

vanille-extract

1

citroen

300 g

De Ruijter chocoladevlokken royaal

150 g

aardbeienjam

10

galette wafels

Dit heb je nodig

  • diepvriesbak

  • ijsbolletjestang

Wat dit zelfgemaakte roomijs zo lekker maakt? De chocoladevlokken en swirls van aardbeienjam erdoor.

Aan de slag

1

Doe de slagroom, gecondenseerde melk en het vanille-extract in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. stijf.

2

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Spatel ⅔ van de chocoladevlokken, het citroenrasp en 2 el -sap (per 10 personen) erdoor.

3

Verdeel de helft van het slagroommengsel over de diepvriesbak. Schep de helft van de jam erover en maak met een prikker of theelepel een mooie swirl. Herhaal deze stap. Doe de deksel op de bak en laat in minimaal 6 uur bevriezen.

4

Maak met de ijsbolletjestang bollen van het ijs en verdeel over kommen of glazen. Breek de wafels in stukken en serveer erbij. Bestrooi met de rest van de vlokken.

bewaartipJe kunt het ijs 3 maanden in de vriezer bewaren.