bewaar
Amuse van garnalen, sojabonenen en rijst met soja-gemberdressing
Amuse van garnalen, sojabonenen en rijst met soja-gemberdressing
bewaar

Amuse van garnalen, sojabonenen en rijst met soja-gemberdressing

Kerst amuse nodig? Deze amuse in een glaasje geeft je diner een lekkere aftrap.

25 min. bereiden
licht pittig
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

pandanrijst

½

limoen

3 el

Japanse sojasaus

1 el

gembersiroop

1

eetrijpe avocado

100 g

koelverse sojabonen

4

verse rode Argentijnse garnalen

15 g

pittige kiemgroente

Dit heb je nodig

  • amuseglaasjes

Kerst amuse nodig? Deze amuse in een glaasje geeft je diner een lekkere aftrap.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en meng door de rijst.

2

Doe de sojasaus en gembersiroop in een steelpan, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 2 min. koken.

3

Snijd ondertussen de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.

4

Verdeel de rijst over de glazen. Verdeel de sojabonen, avocado en een garnaal erover. Besprenkel met de soja-gemberdressing en garneer met de kiemgroente. Breng op smaak met peper.

vegatipVervang de garnalen door mangostukjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Amuse van garnalen, sojabonenen en rijst met soja-gemberdressing

Kerst amuse nodig? Deze amuse in een glaasje geeft je diner een lekkere aftrap.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig