bewaar
Volkorenpenne met zalm en spinazie 'pesto'
Volkorenpenne met zalm en spinazie 'pesto'
bewaar

Volkorenpenne met zalm en spinazie 'pesto'

Een van onze favoriete doordeweekse maaltijden in een gezond jasje!

25 min. bereiden
146waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

peultjes

300 g

volkorenpenne

200 g

tuinerwten

400 g

spinazie

4 tenen

knoflook

1

citroen

2½ el

milde olijfolie

15 g

basilicum

40 g

slaverrijker geroosterde pijnboompitten

4½ el

water

75 g

geraspte kaas 30+

2

rode uien

250 g

warmgerookte zalmstukken

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Een van onze favoriete doordeweekse maaltijden in een gezond jasje!

Aan de slag

1

Haal de puntjes en draden van de peulen. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Kook de peultjes en tuinerwten de laatste 4 min. mee. Snijd ondertussen de spinazie grof en doe in een grote kom. Snijd de tenen knoflook grof en voeg toe aan de spinazie. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg ⅘ van de olie, het citroensap en -rasp, ⅔ van het basilicum, de pijnboompitten en het water toe aan de spinazie. Pureer met de staafmixer tot een gladde pesto. Roer de kaas erdoor.

2

Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de rest van de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui in 6 min. glazig. Schep regelmatig om. Voeg de pasta, peulen, tuinerwten en pesto toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper. Breek de zalm in stukken en schep door de pasta.

3

Schep in 4 diepe borden. Garneer met de rest van het basilicum.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Volkorenpenne met zalm en spinazie 'pesto'

Een van onze favoriete doordeweekse maaltijden in een gezond jasje!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig