bewaar
Spongecake met hazelnootpasta en aardbeien (advertorial)
Spongecake met hazelnootpasta en aardbeien (advertorial)
bewaar

Spongecake met hazelnootpasta en aardbeien (advertorial)

Een feest voor het oog en een explosie aan smaak. Met deze spongecake met hazelnootpasta en aardbeien blijft het niet bij één puntje.

25 min. bereiden
50 min. oventijd
2 uur 5 min. wachten
5waarderingen

Ingrediënten

10 porties

280 g

ongezouten roomboter

200 g

kristalsuiker

4

witte scharreleieren

2

citroenen

1 tl

vanille-extract

1 tl

bakpoeder

200 g

tarwebloem

400 g

verse aardbeien

360 g

Bonne Maman Hazelnootpasta

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 18 cm, ingevet)

  • bakpapier

  • staande mixer

  • spuitzak met stervormig mondje

Een feest voor het oog en een explosie aan smaak. Met deze spongecake met hazelnootpasta en aardbeien blijft het niet bij één puntje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 C. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Klop in de staande mixer 200 g boter (per taart) en de kristalsuiker in 5 min. luchtig en licht van kleur.

2

Klop ondertussen de eieren los in een kom. Voeg in 4 delen de losgeklopte eieren toe aan het botermengsel.

3

Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil. Voeg de helft van het citroenrasp, het vanille-extract en de bakpoeder toe aan het eimengsel en mix 10 sec. Voeg de bloem toe en mix op de laagste stand tot een glad mengsel.

4

Doe het beslag in de springvorm en strijk het met de achterkant van een lepel glad. Bak in ca. 50 min gaar. Neem de cake uit de oven en laat 5 min. afkoelen, haal uit de springvorm en laat het nog 1 uur afkoelen.

5

Snijd ondertussen de aardbeien in dunne plakjes. Hou 8 aardbeien (per taart) apart voor de garnering, snijd deze in kwarten. Meng de plakjes aardbeien met de rest van het citroenrasp. Laat staan tot gebruik.

6

Doe de rest van de boter en 150 g hazelnootpasta (per taart) in een kom en mix 5 min. met de staande mixer op de hoogste stand. Schep de botercrème in de spuitzak.

7

Halveer de cake horizontaal met een scherp mes. Spuit ⅔ van de botercrème op de onderste cakelaag en beleg met de plakjes aardbeien. Bestrijk de bovenkant van de bovenste laag met de rest van de hazelnootpasta en leg op de onderste laag. Spuit de rest van de botercrème in mooie toefjes in een kring op de cake. Verdeel de achtergehouden aardbeien over de taart.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spongecake met hazelnootpasta en aardbeien (advertorial)

Een feest voor het oog en een explosie aan smaak. Met deze spongecake met hazelnootpasta en aardbeien blijft het niet bij één puntje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig