Red velvet cake
Red velvet cake
bewaar
bewaar

Red velvet cake

Red velvet cake: fluweelzacht en door de dieprode kleur een feest voor het oog. Ga aan de slag met het bakken van deze feestelijke taart!

55 min. bereiden
40 min. oventijd
2 uur wachten
24waarderingen

14 ingrediënten

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Bekleed bodems van de springvormen met bakpapier. Zeef de bloem, baksoda, het cacaopoeder en zout boven een kom.

2

Doe 150 g boter met de suiker in de kom van een staande mixer en klop in ca. 8 min. luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Klop na elk ei goed door. Voeg langzaam, al kloppend, de zonnebloemolie, karnemelk, azijn, de helft van de vanille-extract en de rode kleurstof uit het doosje toe.

3

Voeg het bloemmengsel in 3 delen toe en meng op de laagste stand tot alles goed is gemengd, ga zo nodig tussendoor met een spatel langs de randen en bodem van de kom. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvormen en bak in ca. 40 min. gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cakes. Als deze er schoon en droog uitkomt, dan zijn de cakes gaar. Neem de cakes uit de oven, haal ze uit de vorm en laat ze in ca. 2 uur helemaal afkoelen op een rek.

4

Doe ondertussen de roomkaas met de rest van de boter en de rest van het vanille-extract in de kom van de staande mixer en klop in ca. 4 min. luchtig. Zet de mixer op de laagste stand en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Klop tot de poedersuiker is opgenomen voordat je een volgende hoeveelheid toevoegt.

5

Maak de bovenkanten van de cakelagen recht door de bolling eraf te snijden, bewaar de afsnijdsels.

6

Bestrijk de bovenkanten van 2 cakelagen met de helft van de roomkaas. Leg ze op elkaar en leg de derde cakelaag er ondersteboven op. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met de rest van de roomkaas. Verkruimel de afsnijdsels en versier daarmee de taart.

achtergrondinfoTaarten met een zachte, smeuïge textuur werden in Amerika Velvet Cakes genoemd. Die waren er in allerlei smaken en soorten. De Red Velvet Cake is een taart met karnemelk en azijn en, om hem nog wat zachter te maken, een klein beetje cacao. Maar toen - we spreken over 1900 - was de cacao die in winkel werd verkocht nog rauw. Rauwe cacao reageert op zuren en dat gaf de taart een rode gloed, vandaar de naam. Tegenwoordig wordt er voor de rode kleur kleurstof gebruikt en zijn er allerlei soorten Red Velvet gebak en nagerechten: koekjes, cheesecakes, cupcakes, shakes, ijsjes, enzovoorts.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Red velvet cake

Red velvet cake: fluweelzacht en door de dieprode kleur een feest voor het oog. Ga aan de slag met het bakken van deze feestelijke taart!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig