Lactosevrij kwarktaartje met mango (advertorial)
Lactosevriendelijke verleiding: het mango madness kwarktaartje.
Ingrediënten
9 personen
80 g
kokosolie
200 g
haverkoekjes
4 blaadjes
gelatine
1
limoen
2
eetrijpe mango's
3 el
ahornsiroop
1 tl
vanille-extract
450 g
Arla lactosevrije magere kwark
2 takjes
verse munt
Dit heb je nodig
bakpapier
bakvorm (20 x 20 cm, ingevet)
staafmixer met hoge beker
Aan de slag
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Smelt de kokosolie in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Doe het koekkruim in een kom en roer de gesmolten olie erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de bakvorm. Druk aan en zet tot gebruik in de koelkast.
Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de mango’s en snijd in blokjes van een ½ cm.
Doe ⅔ van de mango met 1 el limoensap (per 9 stuks), de ahornsiroop en het vanille-extract in de hoge beker van de staafmixer en pureer. Doe de mangopuree in een steelpan en breng tegen de kook aan. Haal van het vuur, voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen. Laat 15 min. afkoelen.
Meng het mangomengsel door de kwark, verdeel over de bodem van de taart en laat in 3 uur opstijven in de koelkast. Haal de blaadjes munt los. Snijd de taart in 9 stukken en verdeel de rest van de mango, de muntblaadjes en het limoenrasp erover.
Lactosevrij kwarktaartje met mango (advertorial)
Lactosevriendelijke verleiding: het mango madness kwarktaartje.

null personen
280 kcal
20 min. bereiden
195 min. wachten
Aan de slag
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Smelt de kokosolie in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Doe het koekkruim in een kom en roer de gesmolten olie erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de bakvorm. Druk aan en zet tot gebruik in de koelkast.
Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de mango’s en snijd in blokjes van een ½ cm.
Doe ⅔ van de mango met 1 el limoensap (per 9 stuks), de ahornsiroop en het vanille-extract in de hoge beker van de staafmixer en pureer. Doe de mangopuree in een steelpan en breng tegen de kook aan. Haal van het vuur, voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen. Laat 15 min. afkoelen.
Meng het mangomengsel door de kwark, verdeel over de bodem van de taart en laat in 3 uur opstijven in de koelkast. Haal de blaadjes munt los. Snijd de taart in 9 stukken en verdeel de rest van de mango, de muntblaadjes en het limoenrasp erover.
vegatip:Vervang de gelatine door agaragar. Doe in stap 3 de mangopuree samen met 7 g agaragar in een steelpan en breng aan de kook. Roer goed door met een garde, zodat de agaragar oplost. Kook al roerend 1 min. Doe in een kom en laat 15 min. afkoelen. Ga verder met stap 4.
bereidingstip:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 9 personen)80 g kokosolie
200 g haverkoekjes
4 blaadjes gelatine
1 limoen
2 eetrijpe mango's
3 el ahornsiroop
1 tl vanille-extract
450 g Arla lactosevrije magere kwark
2 takjes verse munt
Dit heb je nodig
bakpapier
bakvorm (20 x 20 cm, ingevet)
staafmixer met hoge beker