Vegan chocolademuffins met kokostopping
Vegan chocolademuffins met kokostopping
bewaar
bewaar

Vegan chocolademuffins met kokostopping

Choco-heaven met een heerlijke kokos-kick: vegan muffins met aardbeien om van te smullen!

15 min. bereiden
25 min. oventijd
30 min. wachten
3waarderingen

10 ingrediënten

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak 150 g van de chocolade (per 12 stuks) grof. Meng de chocomel met de olie en ⅔ van het vanille-extract in een grote kom. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout erboven en voeg de suiker toe. Meng tot een egaal beslag en spatel de gehakte chocolade erdoor.

2

Zet de papieren muffinvormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins in ca. 25 min. in de oven gaar. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Laat 30 min. afkoelen.

3

Meng ondertussen het plantaardig alternatief voor yoghurt met de rest van het vanille-extract. Doe in de spuitzak, knip 2 cm van de onderkant af en decoreer de muffins ermee. Snijd de aardbeien in stukken en garneer de muffins ermee. Rasp de rest van de chocolade erover.

bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan chocolademuffins met kokostopping

Choco-heaven met een heerlijke kokos-kick: vegan muffins met aardbeien om van te smullen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig