Vegan chocolademuffins met kokostopping (advertorial)
Choco-heaven met een heerlijke kokos-kick: vegan muffins met aardbeien om van te smullen!
Ingrediënten
12 porties
165 g
vegan pure chocolade 70%
300 ml
Chocomel plantaardig
150 ml
zonnebloemolie
1½ tl
vanille-extract
250 g
tarwebloem
2 tl
bakpoeder
½ tl
zout
150 g
kristalsuiker
200 g
plantaardig alternatief voor yoghurt kokos
12
verse aardbeien
Dit heb je nodig
papieren muffinvormpjes
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
sateprikker
spuitzak
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak 150 g van de chocolade (per 12 stuks) grof. Meng de chocomel met de olie en ⅔ van het vanille-extract in een grote kom. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout erboven en voeg de suiker toe. Meng tot een egaal beslag en spatel de gehakte chocolade erdoor.
Zet de papieren muffinvormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins in ca. 25 min. in de oven gaar. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Laat 30 min. afkoelen.
Meng ondertussen het plantaardig alternatief voor yoghurt met de rest van het vanille-extract. Doe in de spuitzak, knip 2 cm van de onderkant af en decoreer de muffins ermee. Snijd de aardbeien in stukken en garneer de muffins ermee. Rasp de rest van de chocolade erover.
Vegan chocolademuffins met kokostopping (advertorial)
Choco-heaven met een heerlijke kokos-kick: vegan muffins met aardbeien om van te smullen!

null porties
350 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak 150 g van de chocolade (per 12 stuks) grof. Meng de chocomel met de olie en ⅔ van het vanille-extract in een grote kom. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout erboven en voeg de suiker toe. Meng tot een egaal beslag en spatel de gehakte chocolade erdoor.
Zet de papieren muffinvormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins in ca. 25 min. in de oven gaar. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Laat 30 min. afkoelen.
Meng ondertussen het plantaardig alternatief voor yoghurt met de rest van het vanille-extract. Doe in de spuitzak, knip 2 cm van de onderkant af en decoreer de muffins ermee. Snijd de aardbeien in stukken en garneer de muffins ermee. Rasp de rest van de chocolade erover.
bereidingstip:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)165 g vegan pure chocolade 70%
300 ml Chocomel plantaardig
150 ml zonnebloemolie
1½ tl vanille-extract
250 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
½ tl zout
150 g kristalsuiker
200 g plantaardig alternatief voor yoghurt kokos
12 verse aardbeien
Dit heb je nodig
papieren muffinvormpjes
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
sateprikker
spuitzak