Turks brood met pittig gehakt, gegrilde courgette en harissamayo
Turks brood met pittig gehakt, gegrilde courgette en harissamayo
bewaar
bewaar

Turks brood met pittig gehakt, gegrilde courgette en harissamayo

Picknick of strandtrip op de planning? Trakteer jezelf op een sandwich van Turks brood!

20 min. bereiden
33waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1 el olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg ⅔ van de harissa, de tomatenpuree en komijn toe en bak het gehakt in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking af in de oven. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Snijd beide courgettes in schuine plakken van een ½ cm. Meng met de rest van de olie en gril (evt. in delen) 4-5 min. Keer halverwege.

3

Meng de rest van de harissa met de mayonaise.

4

Snijd het brood in de lengte doormidden en bestrijk 1 helft met de harrissamayo. Verdeel het gehakt erover en beleg met de blaadjes sla en de courgette. Leg de andere helft erop, druk een beetje aan en snijd het brood in 8 punten.

vegatipVervang het gehakt door vegan rulstukjes.
bereidingstipJe kunt het pittige gehakt en de gegrilde courgette 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in aparte bakjes in de koelkast.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Turks brood met pittig gehakt, gegrilde courgette en harissamayo

Picknick of strandtrip op de planning? Trakteer jezelf op een sandwich van Turks brood!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig