Curry met krieltjes, tuinerwten, spinazie en gekookt ei
Deze curry heeft alles wat je zoekt: smaak, groenten en een heerlijk halfzacht gekookt eitje.
Ingrediënten
4 personen
2
middelgrote uien
2 tenen
knoflook
30 g
gember
1 kg
krieltjes
4 el
zonnebloemolie
1 el
curry madras specerijenmelange
70 g
tomatenpuree
500 ml
water
225 g
diepvries tuinerwten
400 g
spinazie
4
middelgrote eieren
Dit heb je nodig
fijne rasp
Aan de slag
Snipper de uien. Rasp de knoflook en gember fijn. Halveer de krieltjes in de lengte.
Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui, knoflook en gember 5 min. op laag vuur, voeg na 4 min. de currykruiden toe. Roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend nog 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de krieltjes toe en schep goed om. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15-20 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de tuinerwten erdoor en laat nog 5 min. zonder deksel stoven. Voeg de laatste 2 min. de spinazie toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. halfzacht. Verdeel de curry over 4 diepe borden. Halveer de eieren en verdeel over de curry.
Curry met krieltjes, tuinerwten, spinazie en gekookt ei
Deze curry heeft alles wat je zoekt: smaak, groenten en een heerlijk halfzacht gekookt eitje.

hoofdgerecht
null personen
520 kcal
20 min. bereiden
8 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien. Rasp de knoflook en gember fijn. Halveer de krieltjes in de lengte.
Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui, knoflook en gember 5 min. op laag vuur, voeg na 4 min. de currykruiden toe. Roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend nog 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de krieltjes toe en schep goed om. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15-20 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de tuinerwten erdoor en laat nog 5 min. zonder deksel stoven. Voeg de laatste 2 min. de spinazie toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. halfzacht. Verdeel de curry over 4 diepe borden. Halveer de eieren en verdeel over de curry.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
30 g gember
1 kg krieltjes
4 el zonnebloemolie
1 el curry madras specerijenmelange
70 g tomatenpuree
500 ml water
225 g diepvries tuinerwten
400 g spinazie
4 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
fijne rasp