bewaar
Curry met krieltjes, tuinerwten, spinazie en gekookt ei
Curry met krieltjes, tuinerwten, spinazie en gekookt ei
bewaar

Curry met krieltjes, tuinerwten, spinazie en gekookt ei

Deze curry heeft alles wat je zoekt: smaak, groenten en een heerlijk halfzacht gekookt eitje.

20 min. bereiden
8 min. wachten
105waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

30 g

gember

1 kg

krieltjes

4 el

zonnebloemolie

1 el

curry madras specerijenmelange

70 g

tomatenpuree

500 ml

water

225 g

diepvries tuinerwten

400 g

spinazie

4

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • fijne rasp

Aan de slag

1

Snipper de uien. Rasp de knoflook en gember fijn. Halveer de krieltjes in de lengte.

2

Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui, knoflook en gember 5 min. op laag vuur, voeg na 4 min. de currykruiden toe. Roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend nog 5 min. op middelhoog vuur.

3

Voeg de krieltjes toe en schep goed om. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15-20 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de tuinerwten erdoor en laat nog 5 min. zonder deksel stoven. Voeg de laatste 2 min. de spinazie toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Kook ondertussen de eieren in 7 min. halfzacht. Verdeel de curry over 4 diepe borden. Halveer de eieren en verdeel over de curry.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Curry met krieltjes, tuinerwten, spinazie en gekookt ei

Deze curry heeft alles wat je zoekt: smaak, groenten en een heerlijk halfzacht gekookt eitje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig