Klassieke asperges van Lurpak (advertentie) 
Klassieke asperges van Lurpak (advertentie) 
bewaar
bewaar

Klassieke asperges van Lurpak (advertentie) 

Koken met Lurpak: de unieke frisse romige smaak gaat perfect samen met de nootachtige smaak van asperges.

30 min. bereiden
11waarderingen

Aan de slag

1

Schil de witte asperges en verwijder de uiteindes. Scheur de beenham in stukjes, rasp de helft van de schil van de citroen. Hak de peterselie fijn.

2

Breng een pan met water aan de kook, kook de krieltjes 10 minuten, giet af en laat iets afkoelen. Snijd de krieltjes doormidden, verhit een klontje Lurpak roomboter in een koekenpan en bak in 8 minuten rondom gaar en goudbruin.

3

Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges in 10 minuten gaar.

4

Breng ondertussen nog een pan met water aan de kook, kook de eieren 6 minuten, laat schrikken, pel en prak grof met een vork. Roer de helft van de peterselie erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.

5

Smelt voor de botersaus de rest van de Lurpak roomboter in een steelpannetje. Haal van het vuur, roer de citroenrasp en de resterende peterselie erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de asperges met de beenham en de geprakte eieren over de borden. Schenk de citroen-botersaus eroverheen en serveer met de krieltjes.

algemeenDit recept is ontwikkeld door Lurpak. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
serveertipHoud wat peterselie en citroenrasp apart voor de garnering.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Klassieke asperges van Lurpak (advertentie) 

Koken met Lurpak: de unieke frisse romige smaak gaat perfect samen met de nootachtige smaak van asperges.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig