Vega 'butter chicken' met kikkererwten en korianderflatbread (advertorial)
Vega 'butter chicken' met kikkererwten en korianderflatbread (advertorial)
bewaar
bewaar

Vega 'butter chicken' met kikkererwten en korianderflatbread (advertorial)

Koriander, venkelzaad, komijn en kurkuma: je proeft het allemaal in deze vega Indiase curry.

30 min. bereiden
43waarderingen

Aan de slag

1

Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit ⅗ van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak de uien 8 min. tot ze zacht en gekaramelliseert zijn.

2

Snijd ondertussen de tomaten in stukjes van 1½ cm. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken.

3

Schep ⅓ van de ui uit de hapjespan. Voeg de tomaat, kikkererwten, kruidenpasta, kookzuivel en yoghurt toe aan de ui in de pan en roer door. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

5

Snijd ondertussen de knoflook en koriander fijn. Meng de knoflook en ¾ van de koriander met de rest van de olie. Bestrijk de flatbreads aan beide kanten met de korianderolie. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en gril de flatbreads 2 min. Keer halverwege.

6

Bestrooi de ‘butter chicken’ met de rest van de gebakken ui en de rest van de koriander. Serveer met de rijst en flatbreads.

bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vega 'butter chicken' met kikkererwten en korianderflatbread (advertorial)

Koriander, venkelzaad, komijn en kurkuma: je proeft het allemaal in deze vega Indiase curry.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig