BBQ-bierkip met Cornet-paddenstoelensaus (advertentie) 
BBQ-bierkip met Cornet-paddenstoelensaus (advertentie) 
bewaar
bewaar

BBQ-bierkip met Cornet-paddenstoelensaus (advertentie) 

Steek de BBQ maar aan want deze kip wil je sowieso maken. Extra lekker met de romige paddenstoelensaus, die je maakt van boter en bier. Een verrassend lekkere combinatie.

50 min. bereiden
1waardering

Aan de slag

1

Bereid een BBQ met grillrooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Snijd de ruggengraat uit de kippen door deze op een stevige snijplank met de rug naar beneden neer te leggen. Snijd of knip met een stevig koksmes of gevogelteschaar langs de beide kanten van de ruggengraat.

2

Vouw de kip open met de velkant naar boven. Vul de injectienaald met Cornet en injecteer het bier in de dijen en de filets. Houd ongeveer 30 ml Cornet over en meng dit alvast met de appelstroop en zet opzij. Bestrijk de kippen met zonnebloemolie en bestrooi rondom met zout en versgemalen zwarte peper.

3

Plaats de kippen met de velzijde op het rooster en duw de kippen plat op het rooster. Sluit de deksel van de BBQ en laat circa 5-10 min. grillen tot de vel krokant begint te worden en er mooie grillstrepen vormen. Draai de kippen dan op de botzijde en rooster nog circa 15-20 min. verder tot de kip een kerntemperatuur heeft van 62 °C in de filet en circa 72 °C in de dijen.

4

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook fijn. Hak de paddenstoelen en dragon in grove stukken. Maak in een pan de Cornet-paddenstoelensaus door in een hete pan de boter te smelten en hierin de sjalot en knoflooktenen aan te fruiten. Voeg de paddenstoelen toe als de ui glazig is geworden en roer goed door. Bak de paddenstoelen aan tot deze bruin beginnen te worden en het meeste vocht verdampt is. Voeg de Cornet en de vleesjus toe en kook in tot de saus mooi dik is geworden. Optioneel kan je de saus ook indikken met een allesbinder zoals maïzena. Voeg dan pas zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Als de kip de juiste temperatuur heeft bereikt kwast deze dan in met het Cornet-appelstroop mengsel en laat nog enkele minuten op het rooster liggen. Plaats de kip op bord en serveer met de Cornet-paddenstoelensaus.

algemeenDit recept is ontwikkeld door Cornet. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

BBQ-bierkip met Cornet-paddenstoelensaus (advertentie) 

Steek de BBQ maar aan want deze kip wil je sowieso maken. Extra lekker met de romige paddenstoelensaus, die je maakt van boter en bier. Een verrassend lekkere combinatie.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig