Tofu met zwartebonensaus, bimi en rijst
Tofu met zwartebonensaus, bimi en rijst
bewaar
bewaar

Tofu met zwartebonensaus, bimi en rijst

Tofu is heel populair in de Chinese, maar ook in de Japanse en Koreaanse keuken. Deze eiwitrijke vleesvervanger wordt gemaakt van sojamelk dat gestremd wordt en staat in de Schijf van Vijf.

20 min. bereiden
7waarderingen

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Breng ondertussen een pan water aan de kook en zet het stoommandje erop. Halveer de grotere stukken bimi in de lengte, verdeel met de rest van de bimi over het mandje en laat 6-7 min. gaar stomen.

3

Snijd ondertussen de tofu in blokjes van 2 cm. Dep goed droog. Snijd de bosui grof. Verhit in een wok de olie op hoog vuur. Roerbak de tofu in 4-5 min. knapperig en gaar. Voeg de bosui toe en bak 1 min mee. Haal de wok van het vuur. Voeg de zwartebonensaus, het water en de sesamolie toe en schep om.

4

Serveer de rijst met de bimi en verdeel de blokjes tofu erover.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tofu met zwartebonensaus, bimi en rijst

Tofu is heel populair in de Chinese, maar ook in de Japanse en Koreaanse keuken. Deze eiwitrijke vleesvervanger wordt gemaakt van sojamelk dat gestremd wordt en staat in de Schijf van Vijf.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig