Vegan 'zalmfilet' met ketjapglaze en geroosterde rode biet (advertorial)
Vegan 'zalmfilet' met ketjapglaze en geroosterde rode biet (advertorial)
bewaar
bewaar

Vegan 'zalmfilet' met ketjapglaze en geroosterde rode biet (advertorial)

Een kleurrijk kersthoofdgerecht zónder vis of vlees? Deze plantaardige zalmfilet met ketjapglaze kleed je extra feestelijk aan met een salade van geroosterde bieten, sinaasappel en een fruitige dressing.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
1waardering

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Schil de bieten en snijd in parten. Meng met ⅕ van de olie, de rozemarijn, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven.

2

Hak ondertussen de hazelnoten grof en verdeel over de tweede met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de laatste 6-8 min. onder de bieten in de oven.

3

Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Schil ook de witte velletjes van de vrucht. Snijd het vruchtvlees in halve plakken en vang het sap op. Klop ⅕ van de olie met 1 el sinaasappelsap (voor 4 personen), 1 tl sinaasappelrasp (voor 4 personen), ⅓ van de ahornsiroop, peper en eventueel zout tot een dressing.

4

Snijd de knoflook fijn. Meng de ketjap met de rest van de ahornsiroop, de knoflook en wat peper. Bestrijk de plantaardige zalm met de helft van de marinade.

5

Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de plantaardige zalm 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Voeg de laatste minuut de rest van de marinade toe.

6

Schep de bieten om met de dressing en verdeel met de sinaasappelparten over de borden. Leg de zalm ernaast en bestrooi met de geroosterde noten.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan 'zalmfilet' met ketjapglaze en geroosterde rode biet (advertorial)

Een kleurrijk kersthoofdgerecht zónder vis of vlees? Deze plantaardige zalmfilet met ketjapglaze kleed je extra feestelijk aan met een salade van geroosterde bieten, sinaasappel en een fruitige dressing.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig