Vegan gehaktkrans met cranberries en paddenstoelenjus (advertorial)
Vegan gehaktkrans met cranberries en paddenstoelenjus (advertorial)
bewaar
bewaar

Vegan gehaktkrans met cranberries en paddenstoelenjus (advertorial)

Met deze gehaktkrans van Beyond Meat steel jij zeker de show tijdens het kerstdiner. Geserveerd met paddenstoelenjus, sinaasappelschijfjes en rucola.

25 min. bereiden
50 min. oventijd
3waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ̊C. Leg de boter in de koelkast. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Meng met het plantaardige gehakt, de mix voor gehakt, 40 g cranberries (per krans) en de sojadrink. Kneed door tot alles goed gemengd is. Verdeel het mengsel over de kransvorm. Bak in de oven in ca. 50 min. gaar.

2

Snijd of scheur ondertussen de paddenstoelen in plakjes of grove stukken. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak de paddenstoelen 5 min. Schep regelmatig om.

3

Voeg de paddenstoelenfond toe, breng aan de kook en laat op hoog vuur in 7 min. inkoken tot sausdikte.

4

Snijd ondertussen de koude margarine in blokjes. Haal de saus van het vuur en roer de blokjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Haal de krans uit de oven, laat 5 min. staan en keer om op een groot bord. Schenk de paddenstoelenjus erover en verdeel de rucola eromheen. Halveer de sinaasappelschijfjes en verdeel samen met de rest van de cranberry’s over de krans.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan gehaktkrans met cranberries en paddenstoelenjus (advertorial)

Met deze gehaktkrans van Beyond Meat steel jij zeker de show tijdens het kerstdiner. Geserveerd met paddenstoelenjus, sinaasappelschijfjes en rucola.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig