Runderstoof met zilveruitjes en kaasscones (advertorial)
Runderstoof met zilveruitjes en kaasscones (advertorial)
bewaar
bewaar

Runderstoof met zilveruitjes en kaasscones (advertorial)

Deze klassieke runderstoof met rode wijn wordt extra lekker door de sappige zilveruitjes en knapperige kaasscones. Lekker als hartverwarmend hoofdgerecht tijdens kerst of gewoon als winters stoofpotje in het weekend.

35 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
11waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 ̊C. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in halve plakjes. Snijd de riblappen in stukken van 2 cm. Bestrooi met peper en meng er 25 g bakmeel door.

2

Verhit 40 g boter in de braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Schep uit de pan. Verhit 25 g boter in de pan en bak de ui, knoflook en winterpeen 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Snijd de rest van de boter in blokjes en leg in de koelkast tot gebruik. Voeg het vlees, de wijn, het bouillonblokje en water toe aan de groente en breng aan de kook. Bind de Italiaanse kruiden bij elkaar met keukentouw, maar houd 1 takje tijm achter. Voeg de kruiden toe aan het vlees. Zet de pan in de oven en bak het vlees met de deksel op de pan in ca. 2 uur gaar.

3

Ris de blaadjes van het achtergehouden takje tijm. Meng de rest van het bakmeel met de bakpoeder en het zout. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel. Meng de tijm en ¾ van de cheddar erdoor. Voeg de melk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.

4

Rol het deeg op een met bakmeel bestoven werkblad met de deegroller uit tot 1 cm dik. Steek er met de uitsteekvorm of het glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.

5

Snijd de champignons in kwarten en laat de zilveruitjes uitlekken. Roer door de stoof. Leg de deegcirkels op de stoof, bestrijk met de bakkwast met wat melk en bestrooi met de rest van de cheddar. Bak zonder deksel op de pan in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Runderstoof met zilveruitjes en kaasscones (advertorial)

Deze klassieke runderstoof met rode wijn wordt extra lekker door de sappige zilveruitjes en knapperige kaasscones. Lekker als hartverwarmend hoofdgerecht tijdens kerst of gewoon als winters stoofpotje in het weekend.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig