Bruinebonensoep
Met hutspotgroente en roggebrood, een ouderwets stevig soepje.
Ingrediënten
2 personen
2 el
traditionele olijfolie
300 g
hutspotgroenten
½ el
gedroogde Italiaanse kruiden
370 ml
bruine bonen in pot
345 g
tomatensaus
1
groentebouillontablet
500 ml
kokend water
50 g
roomkaas knoflook & fijne kruiden
2 sneetjes
Brabants roggebrood
Dit heb je nodig
keukenmachine
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en bak de hutspotgroenten en Italiaanse kruiden 5 min. zachtjes. Schep af en toe om. Pureer ondertussen de helft van de bonen met het vocht en de tomatensaus in de keukenmachine. Roer de tomaten-bonenpuree en de rest van de bonen door de groenten.
Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg het kokende water toe. Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zacht koken. Schep de bonensoep in grote kommen. Halveer de sneetjes roggebrood diagonaal, besmeer met roomkaas en serveer erbij.
Bruinebonensoep
Met hutspotgroente en roggebrood, een ouderwets stevig soepje.

hoofdgerecht
2 personen
500 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en bak de hutspotgroenten en Italiaanse kruiden 5 min. zachtjes. Schep af en toe om. Pureer ondertussen de helft van de bonen met het vocht en de tomatensaus in de keukenmachine. Roer de tomaten-bonenpuree en de rest van de bonen door de groenten.
Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg het kokende water toe. Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zacht koken. Schep de bonensoep in grote kommen. Halveer de sneetjes roggebrood diagonaal, besmeer met roomkaas en serveer erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)2 el traditionele olijfolie
300 g hutspotgroenten
½ el gedroogde Italiaanse kruiden
370 ml bruine bonen in pot
345 g tomatensaus
1 groentebouillontablet
500 ml kokend water
50 g roomkaas knoflook & fijne kruiden
2 sneetjes Brabants roggebrood
Dit heb je nodig
keukenmachine