bewaar
Bruinebonensoep
Bruinebonensoep
bewaar

Bruinebonensoep

Met hutspotgroente en roggebrood, een ouderwets stevig soepje.

15 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 el

traditionele olijfolie

300 g

hutspotgroenten

½ el

gedroogde Italiaanse kruiden

370 ml

bruine bonen in pot

345 g

tomatensaus

1

groentebouillontablet

500 ml

kokend water

50 g

roomkaas knoflook & fijne kruiden

2 sneetjes

Brabants roggebrood

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Met hutspotgroente en roggebrood, een ouderwets stevig soepje.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een soeppan en bak de hutspotgroenten en Italiaanse kruiden 5 min. zachtjes. Schep af en toe om. Pureer ondertussen de helft van de bonen met het vocht en de tomatensaus in de keukenmachine. Roer de tomaten-bonenpuree en de rest van de bonen door de groenten.

2

Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg het kokende water toe. Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zacht koken. Schep de bonensoep in grote kommen. Halveer de sneetjes roggebrood diagonaal, besmeer met roomkaas en serveer erbij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bruinebonensoep

Met hutspotgroente en roggebrood, een ouderwets stevig soepje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig