Oven­scho­tel met zuur­kool en ge­hakt

Zuurkoolschotel met gehakt, aardappelpuree, appelmoes en kaas: need we say more?

  • hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 685 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(405) waardeer
hollands hoofdgerecht Zuurkoolschotel met gehakt, aardappelpuree, appelmoes en kaas: need we say more? 2 personen
3 405

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op laag vuur in 5 min. rul. Breng op smaak met peper en zout. Meng de zuurkool met de appelmoes.
  2. Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens het gehakt, de zuurkool en de rest van de puree erover. Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven.

variatietip:

Roer voor een pittige versie wat sambal door het gehakt.

video

Pu­ree ma­ken

kookles - 03:22 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 40 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met zuurkool en gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met zuur­kool en ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g rundergehakt

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op laag vuur in 5 min. rul. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 250 g zuurkool
  • 150 g appelmoes 0%

Meng de zuurkool met de appelmoes.

4
4
  • 450 g verse aardappelpuree

Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens het gehakt, de zuurkool en de rest van de puree erover.

5
5
  • 50 g geraspte Goudse oude kaas 48+

Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven.

variatietip:

Roer voor een pittige versie wat sambal door het gehakt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.