Zalmtartaar met rucolaolie
Feestelijk en chic voorgerechtje met rauwe en gerookte zalm. De frispittige rucolaolie geeft smaak én kleur.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 20 g rucola
- 100 ml extra vierge olijfolie
- 1 verse zalmhaas
- 200 g gerookte zalmfilet
- 1 citroen
- 10 g verse bieslook
- 100 g crème fraîche
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
- vershoudfolie
- portioneerring (Ø 7 cm)
Advertentie
Bereiden
- Doe de rucola en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd het zalmhaasje en de gerookte zalm in blokjes. Halveer de citroen en pers de helft uit. Snijd de rest in partjes.
- Snijd de bieslook fijn. Meng de zalm met ½ el citroensap (per 4 personen), de crème fraîche en ¾ van de bieslook.
- Zet de portioneerring op een bord of bekleed de binnenkant van een kommetje met vershoudfolie. Schep er ¼ van de zalmtartaar in en druk gelijkmatig aan. Verwijder de ring of leg een bord waarop je het gerecht wilt serveren ondersteboven op het kommetje. Keer in zijn geheel om waardoor de zalmtartaar op het bord belandt en verwijder het kommetje.
- Besprenkel met rucolaolie, leg er een partje citroen op en bestrooi met de rest van de bieslook. Maak zo ook de rest van de borden.
Tip:
Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
bewaartip:
Je kunt de rucolaolie 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Je kunt de zalmtartaar 4 uur van tevoren maken en alvast op de borden opmaken zonder de rucolaolie. Dek af met vershoudfolie en neem 15 min. voor het serveren uit de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 2 g
-
vet 44 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 640 mg
Ook te zien in
Zalmtartaar met rucolaolie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zalmtartaar met rucolaolie
- 20 g rucola
- 100 ml extra vierge olijfolie
Doe de rucola en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
- 1 verse zalmhaas
- 200 g gerookte zalmfilet
- 1 citroen
Snijd het zalmhaasje en de gerookte zalm in blokjes. Halveer de citroen en pers de helft uit. Snijd de rest in partjes.
- 10 g verse bieslook
- 100 g crème fraîche
Snijd de bieslook fijn. Meng de zalm met ½ el citroensap (per 4 personen), de crème fraîche en ¾ van de bieslook.
Zet de portioneerring op een bord of bekleed de binnenkant van een kommetje met vershoudfolie.
Schep er ¼ van de zalmtartaar in en druk gelijkmatig aan.
Verwijder de ring of leg een bord waarop je het gerecht wilt serveren ondersteboven op het kommetje.
Keer in zijn geheel om waardoor de zalmtartaar op het bord belandt en verwijder het kommetje.
Besprenkel met rucolaolie, leg er een partje citroen op en bestrooi met de rest van de bieslook. Maak zo ook de rest van de borden.
bewaartip:
Je kunt de rucolaolie 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Je kunt de zalmtartaar 4 uur van tevoren maken en alvast op de borden opmaken zonder de rucolaolie. Dek af met vershoudfolie en neem 15 min. voor het serveren uit de koelkast.