
Chocoladefondue
De intense smaak van kardemom maakt iets heel speciaals van deze chocoladefondue.
Ingrediënten
4 personen
100 g
pecannoten
4
handperen
2 el
citroensap
150 g
extra pure chocolade
1 mespunt
gemalen kardemom
250 g
pitloze witte druiven
Aan de slag
Rooster de noten in een droge koekenpan 2-3 min en laat ze afkoelen. Schil de peren, snijd ze in de lengte in zes stukken en besprenkel ze met citroensap.
Breek de chocolade in stukjes en verwarm in 1-2 min. in de magnetron op vol vermogen. Is de chocolade nog niet helemaal gesmolten? Even roeren en laten staan, dan smelt de chocolade vanzelf. Lukt het niet? Zet de chocolade dan nog (een paar keer) 20 seconden in de magnetron. Roer de kardemom door de gesmolten chocolade.
Doe de chocolade in een schaaltje. Serveer de noten, stukken peer en druiven op een apart bord, om aan tafel in de chocolade te dippen.
Chocoladefondue
De intense smaak van kardemom maakt iets heel speciaals van deze chocoladefondue.

nagerecht
4 personen
500 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de noten in een droge koekenpan 2-3 min en laat ze afkoelen. Schil de peren, snijd ze in de lengte in zes stukken en besprenkel ze met citroensap.
Breek de chocolade in stukjes en verwarm in 1-2 min. in de magnetron op vol vermogen. Is de chocolade nog niet helemaal gesmolten? Even roeren en laten staan, dan smelt de chocolade vanzelf. Lukt het niet? Zet de chocolade dan nog (een paar keer) 20 seconden in de magnetron. Roer de kardemom door de gesmolten chocolade.
Doe de chocolade in een schaaltje. Serveer de noten, stukken peer en druiven op een apart bord, om aan tafel in de chocolade te dippen.
bereidingstip:Geen kardemom? Gebruik dan een halve theelepel kaneel en een kwart theelepel nootmuskaat.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)100 g pecannoten
4 handperen
2 el citroensap
150 g extra pure chocolade
1 mespunt gemalen kardemom
250 g pitloze witte druiven