Pittige nasi goreng met knoflook
Pittige nasi goreng met knoflook

Pittige nasi goreng met knoflook

20 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

witte rijst

4 teentjes

knoflook

6

eieren

2 theelepels

sambal badjak

4 eetlepels

(zonnebloem)olie

1 zak

Oosterse

1 zakje

mix voor

1 zakje

verse koriander

1 zak

emping

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Afgieten, onder koude kraan afspoelen en laten afkoelen. Knoflook pellen en fijnhakken. Eieren loskloppen met sambal en zout naar smaak. In wok 2 el olie verhitten en hierin knoflook 1 min. bakken. Wokgroenten toevoegen en 7 min. roerbakken. Rijst en mix voor nasi toevoegen en 5 min. roerbakken. In grote koekenpan 1 el olie verhitten, helft geklutst ei in pan schenken en omelet bakken tot bovenkant droog is. Op bord schuiven. Nog een omelet bakken. Boven elke omelet kwart koriander fijnknippen. Omelets strak oprollen en in 12 rolletjes snijden. Nasi op 4 borden scheppen. Rest koriander erboven fijnknippen. Omeletrolletjes erop leggen en Emping erover strooien.