bewaar
Bruschette basisrecept met 4 belegvariaties
Bruschette basisrecept met 4 belegvariaties
bewaar

Bruschette basisrecept met 4 belegvariaties

Zowel de bruschette als de verschillende soorten beleg maak je zelf. Zó lekker!

10 min. bereiden
108waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 sneetjes

vers stokbrood

1 teen

knoflook

2 el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • grillpan

Zowel de bruschette als de verschillende soorten beleg maak je zelf. Zó lekker!

Aan de slag

Snijd het stokbrood in lange schuine sneden. Grill het brood in een droge grillpan tot het mooie goudbruine strepen heeft. Halveer de knoflook. Wrijf met de zijkant van de knoflook over het geroosterde brood en druppel de olijfolie erover.

variatietipBruschette met tomaat en basilicum. Snijd 4 kleine tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in vieren en meng het met 1 kleine gesnipperde rode ui, 1 ½ el olijfolie en 3 el verse basilicum in reepjes. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en (zee)zout en schep op de bruschette. Bevat per eenpersoonsportie: 120 kilocalorieën · 2 g eiwit · 9 g vet · 8 g koolhydraten. Of: Bruschette all olio e aglio. Verwarm 4 el olijfolie extra vierge in een steelpan en fruit 4 grote tenen knoflook, in flinterdunne plakjes, heel zachtjes tot de plakjes net iets kleuren. Neem de pan van het vuur en roer ¼ rode peper, in fijne reepjes, 1 el fijngehakte platte peterselie erdoor en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en (zee)zout. Schep dit oliemengsel met plakjes knoflook over de geroosterde sneden brood (bestrijk ze niet eerst met knoflook en olijfolie!). Bevat per eenpersoonsportie: 130 kilocalorieën · 1 g eiwit · 10 g vet · 7 g koolhydraten.

variatietipBruschette met mascarpone, parmaham en vijgen. Bestrijk de bruschette met 75 g mascarpone en beleg ze met een paar blaadjes rucolasla, ½ plakje Parmaham, een ¼ verse vijg en bestrooi met versgemalen zwarte peper. Bevat per eenpersoonsportie: 150 kilocalorieën • 3 g eiwit • 12 g vet • 8 g koolhydraten. Of: Bruschette met drie soorten kaas: Wrijf 1 tl zwarte peperkorrels in een vijzel tot grove korrels. Bestrijk de bruschette met 125 g ricotta (kaas) en leg op elke bruschetta 1 minimozzarellabolletje en een krul Parmezaanse kaas. Druppel er wat olijfolie extra vierge over en strooi er 1 el verse oreganoblaadjes, de peperkorrels en wat (zee)zout over. Bevat per eenpersoonsportie: 185 kilocalorieën • 9 g eiwit • 14 g vet • 6 g koolhydraten.