Franse salade niçoise
Franse salade niçoise
bewaar
bewaar

Franse salade niçoise

Salade niçoise is letterlijk: salade uit Nice. Het typisch Zuid-Franse gerecht wordt gemaakt met tonijn, boontjes, eieren en olijven en zet je zó op tafel. Bon appétit!

20 min. bereiden
351waarderingen

Aan de slag

1

Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in ca. 8 min beetgaar. Giet de bonen af en spoel in een vergiet met koud water af en laat uitlekken.

2

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard en snijd in partjes. Halveer de tomaatjes en bak het stokbrood in de oven af volgens aanwijzingen op verpakking. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukken. Snijd de ui in ringen en pers de knoflook.

3

Meng de bonen, tomaat, tonijn, ui, knoflook en dressing erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en garneer met partjes ei en olijven. Serveer het stokbrood erbij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Franse salade niçoise

Salade niçoise is letterlijk: salade uit Nice. Het typisch Zuid-Franse gerecht wordt gemaakt met tonijn, boontjes, eieren en olijven en zet je zó op tafel. Bon appétit!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig