Franse salade niçoise

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g koelverse gebroken sperziebonen
- 2 middelgrote eieren
- 250 g cherrytomaten
- 1 afbakstokbrood
- 320 g tonijnstukken in olie
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook
- 4 el honing-mosterddressing
- 120 g zwarte olijven zonder pit
Advertentie
Bereiden
- Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in ca. 8 min beetgaar. Giet de bonen af en spoel in een vergiet met koud water af en laat uitlekken.
- Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard en snijd in partjes. Halveer de tomaatjes en bak het stokbrood in de oven af volgens aanwijzingen op verpakking. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukken. Snijd de ui in ringen en pers de knoflook.
- Meng de bonen, tomaat, tonijn, ui, knoflook en dressing erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en garneer met partjes ei en olijven. Serveer het stokbrood erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 34 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Franse salade niçoise
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Franse salade niçoise
- 500 g koelverse gebroken sperziebonen
Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in ca. 8 min beetgaar.
Giet de bonen af en spoel in een vergiet met koud water af en laat uitlekken.
- 2 middelgrote eieren
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard en snijd in partjes.
- 250 g cherrytomaten
- 1 afbakstokbrood
Halveer de tomaatjes en bak het stokbrood in de oven af volgens aanwijzingen op verpakking.
- 320 g tonijnstukken in olie
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook
Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukken. Snijd de ui in ringen en pers de knoflook.
- 4 el honing-mosterddressing
Meng de bonen, tomaat, tonijn, ui, knoflook en dressing erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- 120 g zwarte olijven zonder pit
Verdeel de salade over de borden en garneer met partjes ei en olijven. Serveer het stokbrood erbij.