Vi­tel­lo ton­na­to

Dit lekkere voorgerecht kent veel variaties, maar op deze klassieke manier is vitello tonato op zijn best.

(885) waardeer
italiaans voorgerecht Dit lekkere voorgerecht kent veel variaties, maar op deze klassieke manier is vitello tonato op zijn best. 4 personen
3 885

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de tonijn en mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.
  2. Houd een flinke hand rucola achter, leg de rest op een schaal. Drapeer de plakjes fricandeau erover en besprenkel met de tonijnsaus. Bestrooi de vitello tonnato met de rest van de rucola, de kappertjes en versgemalen zwarte peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 3 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Vitello tonnato

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vi­tel­lo ton­na­to

1
1
  • 160 g tonijnmoot in olijfolie
  • 5 el mayonaise

Doe de tonijn en mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus.

2
2
  • 3 el citroensap

Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.

3
3
  • 150 g rucola
  • 400 g gebraden fricandeau

Houd een flinke hand rucola achter, leg de rest op een schaal. Drapeer de plakjes fricandeau erover en besprenkel met de tonijnsaus.

4
4
  • 3 el kappertjes

Bestrooi de vitello tonnato met de rest van de rucola, de kappertjes en versgemalen zwarte peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.