Snel­le ren­dang

Move over, toko! Deze rappe rendang is klaar voordat je goed en wel de deur uit bent.

(275) waardeer
indonesisch hoofdgerecht Move over, toko! Deze rappe rendang is klaar voordat je goed en wel de deur uit bent. 4 personen
3 275

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de kruidenpasta 2 min. op laag vuur. Voeg de runderreepjes toe en bak 3 min. op hoog vuur mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook, laat 10 min. op laag vuur koken.
  2. Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Serveer de rijst met de boontjes en rendang.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 58 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Snelle rendang

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le ren­dang

1
1
  • 1 el arachideolie
  • 90 g rendang curry kruidenpasta
  • 350 g runderreepjes

Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de kruidenpasta 2 min. op laag vuur. Voeg de runderreepjes toe en bak 3 min. op hoog vuur mee.

2
2
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook, laat 10 min. op laag vuur koken.

3
3
  • 800 g koelverse gebroken sperziebonen

Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar.

4
4
  • 600 g 1 minuut basmatirijst

Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5

Serveer de rijst met de boontjes en rendang.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.