Gefrituurde thaise visballetjes
Gefrituurde thaise visballetjes

Gefrituurde thaise visballetjes

40 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

25 porties

450 g

kabeljauwfilet

2

rode pepers

2 teentjes

knoflook

2 cm

verse gemberwortel

1½ tl

serehpoeder

2 eetlepels

Thaise vissaus

1

ei

3 el

geraspte kokos

1 el

maizena

olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • keukenkwastje

Aan de slag

1

Kabeljauwfilet in stukjes snijden. Pepers wassen, halveren en zaadjes verwijderen. Pepers in stukjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Gemberwortel schillen en in stukjes snijden. In keukenmachine pepers, knoflook, gember, serehpoeder en vissaus glad pureren. Vis toevoegen en fijn pureren. Ei, kokos en maizena erdoor mengen tot smeuïge, samenhangende massa. (Eventueel meer maizena toevoegen.) Vismengsel op smaak brengen met zout. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

2

Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Van vismengsel met natte handpalmen 30 balletjes met doorsnede van ca. 3 cm vormen. Visballetjes met 6 tegelijk in hete olie gaar en mooi goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier en direct serveren. Lekker met Thaise chilisaus.